BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,10
ALTIN 2.310,71
HABER /  GÜNCEL

Kürdistan formasına hapis cezası!

rak Kürdistan Bölgesi’nin bayrağı ile sarı, yeşil ve kırmızı renklerin bulunduğu tişörtü giyen ve tişörtü satan mağaza sahibi ile çalışanlar hakkında hapis istendi.

Abone ol

Erciş’te üzerinde Irak Kürdistan Bölgesi’nin bayrağı ile sarı, kırmızı ve yeşil renkler bulunan tişörtü giyen ile tişörtleri satan mağaza çalışanları hakkında açılan davanın duruşmasında savcı, mağaza sahibi ve tişörtü giyen kişi hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla hapis cezası istedi.

Van’ın Erciş ilçesinde üzerinde Irak Kürdistan Bölgesi’nin bayrağı ile sarı, yeşil ve kırmızı renklerin bulunduğu tişörtü giyen ve tişörtü satan mağaza sahibi ile çalışanlar hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın duruşması Erciş Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Dicle Haber Ajansı’nda (DİHA) yer alan habere göre, duruşmaya haklarında dava açılan tişörtü giyen Sedat Matur ve mağaza sahibi Yüksel Deryal ile kardeşleri Faysal Deryal ve Veysel Deryal katıldı.

Duruşmada savunma yapan Sedat Matur, “Herkesin üzerinde bu formalar var. Bir sürü insan giyiyor. Benim de hoşuma gitti, aldım giydim. Örgüt propagandası olduğunu bilmiyordum” dedi.

İş yeri sahibi Yüksel Deryal de, “Ben bunların suç olduğunu bilmiyordum. Diyarbakır ve İstanbul’da da her yerde satılıyordu. Ben de İstanbul’dan aldım, getirdim ve sattım” dedi.

Yaklaşık bir saat süren duruşmada mahkeme heyeti, Faysal Deryal ve Veysel Deryal hakkında takipsizlik kararı verilirken, savcı tişörtü giyen Sedat Matur ve mağaza sahibi Yüksel Deryal hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla ceza verilmesini istedi.

Matur’un avukatı Esra Akgün’ün, mahkeme heyetinden ek süre talebinde bulunması üzerine üzerine duruşma 12 Şubat’a ertelendi.