BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.309,53
HABER /  EKONOMİ

Kurbanlık fiyatları yüzde 15 arttı

Kurbanlık fiyatlarının yüzde 15 civarında artması satıcıları memnun ederken, vatandaşları ise daha uygun kurbanlık arıyor...

Abone ol

Kurban Bayramı'na 11 gün kala hayvan pazarlarında hareketlilik arttı. Iğdır Belediyesi'ne ait hayvan pazarında, sabahın ilk ışıklarıyla yoğunluk başlıyor.

Erken saatlerde pazara gelen vatandaşlar, beğendikleri kurbanlığı en uygun fiyata almak, satıcılar ise istediği fiyattan verebilmek için sıkı bir pazarlığa tutuşuyor.

ARTIŞ YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ 

Bu yıl kurbanlık fiyatlarında meydana gelen artış ise satıcıların yüzünü güldürdü. Geçen seneye göre fiyatların yüzde 15 artmasıyla satıcılar, daha fazla kar etmenin mutluluğunu yaşarken, vatandaşlar ise daha uygun fiyattaki kurbanlıkları bulmak için arayışa giriyor.

Kurban satıcılarından Ahmet Acı, fiyatların yükselmesiyle emeklerinin karşılığını alacaklarını söyledi. Geçtiğimiz yıllarda düşük fiyatlardan kurbanlıklarını sattığını vurgulayan Acı, "Fiyatlardan çok memnunuz. Günde 2 ya da 5 hayvan satıyoruz. Bu yılın fiyatları da gayet güzel. Emeğimize değiyor çok şükür" dedi.

VATANDAŞ ZOR DURUMDA 

Kurbanlık bakmaya gelen vatandaşlardan Musa Hacı ise fiyat artışının kendilerini zor durumda bıraktığını anlattı.

Hacı, geçen yıl 4 bin liraya satılan hayvanın bu yıl 5 bin lira civarında olduğuna işaret ederek, "Geçen seneye göre fiyatlar artmış durumda. Biz de bütçemize göre kurbanlık bulabiliyoruz ama daha kötü durumda olan vatandaşlar uygun kurbanlığı bulmakta zorlanıyor" diye konuştu.