BIST 9.808
DOLAR 32,49
EURO 34,94
ALTIN 2.431,20
HABER /  GÜNCEL

Kurbanlık fiyatları belli oldu bayram ne zaman?

Kurban Bayramı için geri sayım sürerken kurbanlık fiyatları da ortaya çıkmadı, fiyatlar geçen yıla göre yüzde 17 zamlı olacak.

Abone ol

Kurban Bayramı'na bir ay kala kurbanlık fiyatları belli olmaya başladı, haberler iyi değil bu yıl fiyatlarda yüzde 17 oranında zam var.

Peki Kurban Bayramı ne zaman, hangi güne denk geliyor  ve bu kez 9 günlük tatil imkanı olacak mı?

Kırmızı et üreticileri bayrama 1 ay kala kurbanlık fiyatlarının yüzde 17 civarında artacağını açıkladı. Üreticiler hayvan pazarlarında sıkıntı yaşanmayacağını, kurbanlığın bu yıl bol olduğunu söyledi.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, yem fiyatları başta olmak üzere maliyetlerde önemli artışlar olduğunu söyledi.

ZAMMIN SEBEBİ

kurbanlik-fiyatlari-büyükbaş.jpg

Geçtiğimiz hafta sonu Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'ndeki üreticilerle bir araya geldiklerini belirten Tunç, "Kurban Bayramı öncesi görüşmelerde bulunduk. Türkiye'deki hayvan varlığının yarısından fazlası bu bölgede zaten. Yapılan görüşmeler neticesinde hayvan sayısında bir sıkıntımızın bulunmadığını tespit ettik" dedi.

KURBANLIK SIKINTISI OLMAYACAK

Tunç, tüm üreticilerin Kurban Bayramı için hazırlığını tamamladığını ve tüm ülkeye yetecek kadar hayvana sahip olduklarını aktardı.

Tunç, "Tüm besicimiz Kurban Bayramına hazır. Hayvan sayısında en ufak bir sıkıntı bulunmuyor çok şükür. Hayvanlarımızın sağlık konusundaki gerekli işlemleri de tamam. Bayrama 10 gün kala büyükşehirlere hayvanları sevk etmeye başlayacağız. Üreticimizin elinde herkese yetecek kadar kurban var" diye konuştu.

ZAM DEMİYORLAR ARTIŞ DİYORLAR

Bülent Tunç, tüm dünya genelinde yaşanan kuraklığın yem fiyatlarının arttığını da dile getirdi.

Yem fiyatlarının son 2 yılda büyük artış gösterdiğine dikkati çeken Tunç, "Maliyetler konusunda tüm dünyada sorunlar var. Dünya genelinde bir kuraklık var ve bu da yem fiyatlarını oldukça etkiledi. Son yıllarda yem girdileri başta olmak üzere maliyetlerde artış var. Bundan dolayı kurbanlık hayvan fiyatlarında geçen seneye göre yüzde 17'lik bir artış söz konusu" ifadelerini kullandı.

4 YILDIR FİYATLAR SABİTTİ

Tunç, 4 yıldır fiyatları sabit tutmaya çalıştıklarına vurgu yaparak, şöyle devam etti:

"Bu yıl fiyatlarda bir artış olacak ama bu asla zam değil. Olması gereken bir durum çünkü 4 yıldır herhangi bir fiyat artışı olmuyordu. Maliyetlerdeki artış yüksek boyutlara ulaştığı için kurbanlık fiyatlarında da bir artış olacak.

YEM FİYATLARI ZAMMI GETİRDİ

Konya’nın Kadınhanı İlçesi’nde hayvan yetiştiricisi Ali Gedikkaya, kurban fiyatlarında çok büyük artış beklenmediğini, geçen yıla oranlı fiyatların yüzde 15-20 arasında artacağını söyledi.

kurbanlik-hayvanlar.jpg

Geçen yıla oranla yem fiyatlarının yüzde 10 civarında arttığını söyleyen Gedikkaya bu konuda şu açıklamayı yaptı:

“Kurban sıkıntısı yok. Üreticinin elinde fazlasıyla mal var. Zaten mala da aşırı bir talep yok. Yem fiyatlarındaki artış kurbanlığa da küçük de olsa yansıyacaktır. Vatandaşlar kurban alırken hayvanın fiziki yapısına çok dikkat etsinler. Sağlıklı hayvan duruşundan kendini belli eder zaten. Ayrıca aşılarının tam olmasına baksınları. Hayvanlara verilen pasaportları kontrol edip sağlıklı kurban seçsinler.”

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

kurbanlik-koç.jpg
2014 Yılı Kurban Bayramı arefe günü 3 Ekim Cuma gününe denk geliyor. Kurban Bayramı ise 4 Ekim Cumartesi günü başlayacak ve 7 Ekim 2014 Salı günü sona erecek. Kurban Bayramı haftasonu başladığı için 9 günlük tatil imkanı olmayacak. Çarşamba günü mesaiye başlanacak.

KURBAN BAYRAMI AREFESİ 1/2 GÜN 03 EKİM CUMA

KURBAN BAYRAMI 1. GÜN 04 EKİM CUMARTESİ

KURBAN BAYRAMI 2. GÜN 05 EKİM PAZAR

KURBAN BAYRAMI 3. GÜN 06 EKİM PAZARTESİ

KURBAN BAYRAMI 4. GÜN 07 EKİM SALI