BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.426,31
HABER /  GÜNCEL

Kurban fiyatlarına zam gelmedi çünkü...

TÜDKİYEB Genel Başkanı Veysel Ayhan, ihtiyaç fazlası küçükbaş kurbanlık bulunduğu için fiyatların geçen yılla aynı olduğunu açıkladı.

Abone ol

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Veysel Ayhan, ihtiyaç fazlası küçükbaş kurbanlık bulunduğunu, bu yüzden piyasadaki fiyatların normal seyrine devam ettiği söyledi.

İHTİYAÇTAN FAZLA KURBAN VAR 

Ayhan, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla üreticilerin son hazırlıklarını tamamladığını ve pazarlarda hareketliliğin arttığını ifade etti.

Geçen yıl ülke genelinde 2 milyon 332 bin civarında küçükbaş hayvan kesildiği hatırlatan Ayhan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı verilerine göre bu yıl kurban olarak kesilebilecek 3 milyon 646 bin civarında küçükbaş hayvan bulunduğunu, dolayısıyla piyasada ihtiyaçtan fazla kurbanlık bulunduğunu vurguladı.

FİYATLAR GEÇEN YILLA ALNI 

Ülkenin pek çok yerinde küçükbaş kurbanlık fiyatlarıyla ilgili araştırmalar yaptıklarına işaret eden Ayhan, fiyatların geçen yıla göre hemen hemen aynı düzeyde seyrettiğini dile getirdi.

Bu nedenle küçükbaş kurbanlıkların vatandaşların bütçesini fazla zorlamayacağını öngördüklerini aktaran Ayhan, "Her ne kadar kurbanlık fiyatlarının tavan yaptığı yönünde haberlere tanık olsak da bunlar gerçekten biraz uzak. Çünkü ihtiyaç fazlası küçükbaş kurbanlık var. Bu yüzden piyasadaki fiyatlar normal seyrinde" dedi.

KÜÇÜKBAŞLAR SAĞLIK, ETLERİ KALİTELİ 

Küçükbaş hayvanların daha çok merada otlatmaya dayalı beslendiğini ifade eden Ayhan, şunları kaydetti:

"Küçükbaş hayvanlarımız doğal beslendikleri için sağlıklı ve kaliteli et tüketimi yönüyle gayet iyi. Daha da önemlisi kolay temin edilebilen vasfı ve geleneksel damak tadımıza uygun olması bakımından da tercih edilmeli diye düşünüyorum. Küçükbaş hayvancılığı, ülkemiz coğrafyasını da dikkate aldığımızda hayvancılığın sigortası gibi görüyoruz. Otuza yakın koyun ve keçi ırkıyla ülkemiz insanlarının kurbanlık ihtiyacı, her yıl olduğu gibi bu yıl da sorunsuz bir şekilde karşılanacak."