BIST 9.484
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.495,58
HABER /  POLİTİKA

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Yıldırım açıkladı!

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak sorusunun cevabını Başbakan Binali Yıldırım verdi. Yıldırım, "Kurban bayramında da bayramın evveli bayramla birleşiyor ve böylece bir uzun tatil daha yapacaksınız" dedi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda  bulundu.

Ak Parti Grup toplantısında yaptığı konuşmada Kurban Bayramı'nda da uzun tatil yapılacağını söyleyen Binali Yıldırım şu açıklamalarda bulundu.

BAYRAMDA İÇ TURİZM GELİŞTİ

Rusya ile yaşanan kriz sona ermiştir. Bununla birlikte süratle ekonomik alanda, turizm alanında işbirlikleri başlamıştır. Bunun ilk semeresini turizmde gördük. Yollarımız, havalimanlarımız bayram boyunca doldu taştı. Ramaza Bayramı uzatıldı ve iç turizm gelişti.

KURBAN BAYRAMI MÜJDESİ

Otellerimizde yer bulanamadı. Dış turizmdeki açık iç turizmle kapatıldı.Bu da dayanışmanın güzel bir örneğidir. Aynı durum Kurban Bayramı'nda da var. Kurban Bayramında da hafta sonu ile birleşecek ve uzun bir tatil yapacaksınız. Milletvekilerrimiz bayrama kadar iyi çalışırsa güzel bir bayramı geçirme imkanı sağlanır

SREBRENİTSA KATLİAMI

Her yıl 11 Temmuz'da insanlık ayıbı bu katilamı Boşnak anneleri dünyaya hatırlatıyor. O günler tabii ki bir daha yaşanmaayacak ama bugünü unutmamak ve gelecek nesillere de aktarmak bir insanlık görevidir. Avrupa'nın göbeğinde yaşanan 8 bin 372 şehidin verildiği bu soykırımı dünyaya unutturmayacağız. BM o gün bir insanlık ayıbına imza attı. Bu katliama seyirci kalmayı tercih etti. 

AVRUPA ÖNCE BUNUN HESABINI VERSİN

Bosna Savaşı sırasında Srebrenitsa çevresini korumak için görevlendirilen BM yetkilileri bu katliama seyirci kalarak bir insanlık ayıbına imza attılar.  Bu güvenlik güçlerini oluşturan ülkeler, medeniyet dersi vermeye çalışan Batılı dostlarımızdır. Onlar terörle mücadeleye laf yetiştireceklerine bizim yasalarımızı değiştirme öğüdü vereceklerine, Avrupa'nın göbeğindeki insanlık suçu için niye görevini yapmadılar bunun hesabını versinler. Srebrenitsa'da yaşanan hadise 2. Dünya Savaşı'ndan sonra bölgede görülen en büyük insanlık dramı. Bunları hatırlayacağız, bu hadise Irak'ta, Suriye'de yaşanmaya devam ediyor.  Biz nasıl daha önce mazlum Bosna halkının yanındaysak şimdi de mazlum Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız. 

TRAFİKTE SEFERBERLİK BAŞLATIYORUZ

Bu bayramda maalesef yine trafikte acılar yaşadık. Biz yolları yaptık, görevimiz yolları yapıp güvenliğini artırmak. Bundan sonrası görev vatandaşlarımızda. Zira yolların kralı olmaz kuralı olur diye tekrar tekrar söylüyoruz.Trafik kazalarında insanlardan kaynaklanan ölümler maalesef devam ediyor ama yol kaynaklı kazalar istatistiklere bile girmiyor.Yolları böldük canları birleştirdik, yolları böldük milleti birleştirdik.

Her ne kadar trafikteki araç sayısı iki katın üzerine çıksa da, trafik kazalarında sayı artmasına rağmen, ölümlü kazalarda azalma devam ediyor. Bütün bunlara rağmen istediğimiz düzeyde değiliz. AB'nin hedef koyduğu sıfır ölümlü kaza bizim de hedefimizdir. Yeni yıldan itibaren trafikte can ve mal güvenliği için bir seferberlik başlatıyoruz. Bu çalışma ümit ederim ki ölümü kazaların azalmasına katkı sağlayacak. Kazalarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza baş sağlığı diliyoruz.

SEL MAĞDURLARININ ZARARLARI KARŞILANACAK

Bayram'da Giresun'da maalesef talihsiz bir kaza yaşandı. şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılara şifalar diliyorum. Ayrıca yaşanan sel felaketinde hayatına kaybeden vatandaşlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum. Vatandaşlarımızın zarar ziyanı karşılanacak.

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ HEM HAYAT KURTARDI HEM ZAMAN

Geçtiğimiz ayda çok güzel işlere hükümetimiz imza attı. Cumhurbaşkanımızın ve vatandaşımızın katkısıyla Osman Gazi Köprüsü diyip geçmeyelim. Dünyanın 4. büyük köprüsü. Dillere destan oldu, sonunda AK Parti geldi hayaller gerçek oldu. Osman Gazi Köprüsü 1 Temmuz'da hizmete girdi. 9 gün boyunca vatandaşımıza bir güzellik yapalım dedik, 9 gün boyunca işletici firma da fedakarlık yaparak bütün bayramda vatandaşlarımız Körfezi dolaşmaktan kurtardık. 3 dakikada Gebze'den girdi, Yalova'dan çıktı. Koca İzmit Körfezi'ni geçiyorsunuz. İşte medeniyet bu, millete hizmet bu. 9 günde 1 milyonun üzerinde vatandaşımız bu konfordan yaralandı. Osman Gazi Köprüsü hem hayat kurtardı, hem zaman tasarrufu yaptı, hem bayram trafiğini rahatlattı. 

BAKANLAR KURULUNU MİLLETE AÇTIK

Hatay'da, Eskişehir'de vatandaşlarımızla buluştuk. 2,5 milyar tutarında eseri halkımızın hizmetine sunduk. Arife günü Bakanlar Kurulu'nda bir ilki gerçekleştirdik, millete açtık. Canlı yayında ne konuşuluyor milletimiz gördü. Bugün bir müjdeyi milletimizle paylaştık. Türkiye'nin yatırımcısının yüzünü güldürecek, gereksiz yüklerden kurtaracak, damga vergisi gibi bir uygulamayı sorun olmaktan çıkarakcak, çek denen ödeme aracını daha güvenli hale getirecek, iflas ertelemeyi ortanda kaldıracak, işçiden memura, şehit yakınından çiftçiye, esnaftan büyük yatırımcıya herkesin yüzünü güldürecek kararlar aldık. İyi giden ekonomimiz daha da güzelleşecek, Türkiye kalkınma yönünde emin adımlarla ilerlemeye devam edecek.

TÜRKİYE'Yİ TERÖRLE YILDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

Havaalanında patlama oldu. Turizm biter, Türkiye bir daha ayağa kalkamaz diyenler bir kez daha yanıldı. Atatürk Havalimanı bayramın son günü Cumhuriyet tarihinin rekor uçak iniş ve kalkışı gerçekleşti. Bin 443 uçuş gerçekleşti. 13 yıl önce Türkiye'nin bütün hava sahasındaki uçak sayısı bin 100'dü. İşte Türkiye bu. Türkiye'yi terörle yıldırmak isteyenler Türkiye'nin gücünü görmüş oldu. Sabiha Gökçen tarihinin rekouruna ulaştı. 785 trafiğe ulaştı. Bunlar havaalanı saldırısından sonra oldu. Brüksel'de saldırı oldu, havaalanı 10 gün açılmadı. Atatürk Havaalanı saat 02.00'de her şey normale döndü. Türkiye'nin hazır olduğunun göstergesidir.

DİĞER PARTİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ

Muhalefet partilerinin muhalefet yapma gibi bir görevi var. Buna asla ve asla söyleyecek bir şeyimiz yok. Ama isteriz ki Meclisimiz daha etkin çalışsın. O yüzden gündemde olan iç tüzük konumuz var. İç tüzükle ilgili bir şey yapmanın zamanı geldi ve geçti. Çünkü maalesef bu konuda kötü alışkanlıklar, iç tüzüğün getirdiği imkanları amacı dışında kullanma aldı başını gitti. AK Parti grubu olarak iç tüzük konusunda birlikte hareket etme ve iç tüzüğün daha etkin hale getirilerek Meclis'in daha hızlı çalışmasını sağlayacak yeni iç tüzüğün yapılması konusunda diğer partilerin desteğini bekliyoruz. 

SAĞLIK SİSTEMİNDE ÇALIŞMALAR

Sağlıkta Türk modeli dünyaya örnek oldu. AK Parti iktidarında vatandaşla ilişkilerin en çok geliştiği alanlardan biri sağlık. Vatandaş hastaneye, doktora kavuştu, istediği tedaviyi gördü. 810 tane yeni hastane ve ek bina yaptık. Bin 775'i ilk basamak sağlık kuruluşu olmak üzere 2 bin 585 sağlık tesisini hizmete aldık.

Şimdi sağlıkta yeni bir değişim yapıyor, sağlık şehirleri kuruyoruz. İçinde hastaneler olan şehirler gibi. Oteller ile adeta bir kasabayı andırıyor. Şu anda 16 büyükşehir inşaatı devam ediyor. 30 ilimizi kapsayacak çalışmalar tamamlandığında 35 bin yatak kapasitesi sağlayacağız. Mersin ve Yozgat şehir hastaneleri tamamlanacak hizmete alınacak bu yıl.