BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.492,00
HABER /  GÜNCEL

Kurban Bayramı Ekim'in kaçında?

Kurban, Kurban Bayramı, Kurban Bayramı tatili, Kurban Bayramının anlamı ve önemi, Kurban Bayramında kaç gün tatil olacak, Kurban Bayramı kaç gün?

Abone ol

İNTERNET HABERKurban Bayramı ne zamanKurban Bayramı tatili 9 gün mü olacak? Kurban Bayramı hangi güne denk geliyor? İşte merak edilen bu soruların cevabı:

Kurban Bayramı arefe günü 14 Ekim Pazartesi.Kurban  Bayramı 15 Ekim Salı günü başlayacak, 18 Ekim Cuma günü ise sona erecek. Cumartesi ve Pazar günü de bayrama katılınca görünüşe göre, Pazartesi gününe kadar tatil devam edecek.


KURBAN VE KURBAN BAYRAMININ ANLAM VE ÖNEMİ
Bizleri bayram günlerine kavuşturan ve bayram sevincini yaşama fırsatı veren Yüce Rabbimize hamdü sena, Resul-i Ekrem Efendimize salatü selam olsun.
 
Bayram sevinç ve toplanma günü anlamına gelir.Milli ve dini birliği sağladığı için hemen her toplum var olan bayramlarına büyük önem vermişler ve bir takım yeni bayramlar ihdas etmişlerdir. İslam dini de müslümanlara iki bayram armağan etmiştir. Bildiğiniz gibi bunlar Ramazan ve Kurban bayramlarıdır.
 
 Kurban Allah için maddi fedakarlık yapmak ve bu vesile ile de Allah’a yaklaşmak gayesini taşıyan bir ibadettir.Kurban Hz İbrahim’in bir sünneti olarak gelenekselleşmiştir.