BIST 9.705
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.430,14
HABER /  GÜNCEL

Kurban bayram namazı nasıl kılınır?

Bayram yaklaşıyor! Kurban Bayramı, bayram namazı kılınmasıyla başlayacak ve dört gün sürecek. Peki bayram namazı nasıl kılınır?

Abone ol
Bayram namazı nasıl kılınır? Yılda iki kez kılındığı için unutulma ihtimali olan bayram namazıyla ilgili namaz öncesi açıklama yapılmakta ve diyanet görevlileri tarafından uygulamalı olarak gösterilmektedir. Peki bayram namazı nasıl kılınır? İşte cevabı;

Bayram namazları, yılda iki kez Ramazan ve Kurban Bayramlarının ilk günü kılınır. Bayram namazı, erkeklere vaciptir. Bayram namazı Cuma namazı ile şartlar itibariyle aynıdır ancak bayram namazında hutbe Cuma namazının aksine namazdan sonra okunur.

BAYRAM NAMAZI SAATLERİ

Kurban Bayramı'nda namaz öncesi bir şey yenilmemesi uygun görülmektedir. Kurban kesildikten sonra kurban etiyle güne başanlanması makbuldür. Bayram namazı cemaatle kılınır ve tek olarak kılınmaz. İşte bayram namazı tarifi;

1- Önce “Niyet ettim vacip olan bayram namazını kılmaya, uydum hazır olan imama” diye niyet ederek, namaza durulur. Sonra “Sübhaneke” okunur.
 
2- Sübhanekeden sonra eller üç defa tekbir getirerek kulaklara kaldırılıp, birinci ve ikincisinde iki yana bırakılır. Üçüncüsünde, göbek altına bağlanır. İmam önce Fatiha, sonra bir sure okur ve beraberce rükuya eğilinir.
 
3- İkinci rekatta, imam önce Fatiha ve bir sure okur. Sonra iki el üç defa tekbir getirerek kaldırılır. Üçüncüde de yanlara bırakılır. Dördüncü tekbirde elleri kulaklara kaldırmayıp, rükuya eğilinir. Kısaca: İki salla, bir bağla, Üç salla, bir eğil diye ezberlenir.