BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,16
HABER /  GÜNCEL

'Kuran’dan ayet çıkarın' diyen Sarkozy'den o soruya kaçamak yanıt

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Kuran'ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılması küstahlığında bulunan Fransa eski cumhurbaşkanı Sarkozy'e sorular sordu ve aldığı cevapları köşesine taşıdı.

Abone ol

Fransa eski cumhuraşkanı Sarkozy, Ertuğrul Özkök'ün "İnançlı bir Yahudi’ye veya Hıristiyan’a İncil’den veya Torah’tan (Tevrat) şunu çıkarın diyebilir misiniz?" sorusuna net yanıt vermekten kaçındı.

Zeitgeist 2018 toplantısına katılan Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Kur'an'dan ayetlerin çıkarılmasını isteyen aydınların bildirisinde imzası olan Fransa eski cumhurbaşkanı Sarkzoy'e sorular sordu, ve aldığı yanıtları bugünkü yazısında paylaştı. İşte o yazının ilgili bölümü:

"Sorum şuydu:
“300 Fransız aydını, sanatçısı ve siyasetçisi birlikte bir bildiri imzaladınız. Müslüman âlemine bir çağrı yaptınız. Dediniz ki, ‘Kuran’da Yahudi aleyhtarı, anti-Semitist ayetler var. Onları çıkarın. Sizce bu akıllıca bir hareket miydi?”

Devam ettim: “Onun yerine, eğitim sisteminize anti-Semitizme karşı bir program koysanız deseydiniz daha iyi olmaz mıydı?”

Ama asıl soruyu sona bıraktım:
“İnançlı bir Yahudi’ye veya Hıristiyan’a İncil’den veya Torah’tan (Tevrat) şunu çıkarın diyebilir misiniz? Deseniz ne cevap alırsınız?”

Evet... Sorduğum soru buydu. İşte aldığım cevaplar....

BUNU BİR HIRİSTİYAN VEYA YAHUDİ’YE DİYEBİLİR MİSİNİZ
FRANSA’nın eski cumhurbaşkanı Sarkozy’nin sorularıma cevaplarını alt alta yazıyorum:

- CEVAPTAN ÖNCE GİRİŞ: “Önce şunu söyleyeyim. Ben Türkiye’yi severim. Ama Türkiye bir Avrupa ülkesi değil. Bir Ortadoğu ülkesi.”

- 5 MİLYONU KİM ÖLDÜRDÜ: “İkinci olarak şunu söyleyeyim. İkinci Dünya Savaşı’nda 5 milyon Yahudi nerede öldürüldü? Başka yerde değil. Burada, Avrupa’da öldürüldü.”

-FRANSA’DA ANTİ-SEMİTZM VAR: “Üçüncü olarak da şunu söyleyeyim. Fransa’da da anti-Semitizm var. Evet Fransa’da da var.”

- BEN DEMİYORUM TERÖRİST DİYOR: “Diyorsunuz ki Kuran’dan şu sureleri çıkarın denilir mi? Niye denmesin? Müslümanlar ‘Bu teröristlerin Müslümanlık’la ne ilgisi var’ diyor. Öyle diyorlar ama İslam adına insan öldüren terörist de ‘Kuran’da Yahudileri öldürün yazıyor’ diyor ve eline silahı alıyor.”

- PAPA İNCİL’LE İLGİLİ DEDİ Kİ: “Bunu bir Hıristiyan’a söyleyebilir misin diye soruyorsunuz. Ben Papa’yla konuştum. Bana ‘İncil’de birçok kötü madde var’ dedi. Papa bunu söyleyebiliyorsa Müslümanlara niye söylenemesin?”

- MÜSLÜMANLAR ARTIK YETER DEMELİ: “Fransa’da 5 milyon Müslüman yaşıyor. Bunların çoğu Fransız vatandaşı. İslam adına hareket ettiğini söyleyen birçok terörist, insanları öldürüyor. Bekliyorum ki bu 5 milyon Müslüman ayağa kalksın, yürüsün, lanetlesin. Ama yapmıyorlar. Çünkü korkuyorlar.”

Evet...Sarkozy’ye sorduğum soru ve aldığım cevaplar bunlardı.Bir de soramadığım soru var.

 ONA SORAMADIĞIM AMA CEVABINI BİLDİĞİM SORU
- O an aklıma şunu sormak geldi: “İyi de Papa bunları İncil’den çıkaralım dedi mi? Bir Yahudi kutsal kitabından cümle çıkarılmasını kabul eder mi?”

Sormaya vakit kalmadı, çok da üzülmedim. Çünkü cevabını biliyorum. Kimse böyle bir şey istemedi... Papa veya Yahudi din insanları ise İncil ve Tevrat’tan da hiçbir bölüm çıkarma girişiminde bulunmadı.

Tabii bir de o konuşmayı yaparken henüz Gazze’den gelen dünkü fotoğrafları bilmiyordum. Bilseydim şunu da sorardım.
“Burada Müslümanların anti-Semitizmini konuşuyoruz. Biraz da İsrail devletinin bu cinayetlerini konuşsak...
Yazık bu fırsatı kaçırdım."