BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,76
ALTIN 2.491,27
HABER /  GÜNCEL

Kur'an okunurken yaptı! Öğretmenin 'edepsiz' görüntüsü

KIRIKKALE Beşir Atalay İmam Hatip Lisesi'nde Din Kültürü öğretmeni 'edepsiz' görüntüsü ile tepki çekti. Öğretmen Kuran okunurken koltuğunda yayılıp ayaklarını da masaya çıkarttı.

Abone ol

Olay yaratan görüntüler Kırıkkale Beşir Atalay İmam Hatip Lisesi'nden kameralara yansıdı. Sınıfta Kuran okunurken öğretmen koltuğunda geriye doğru yayılıp ayaklarını da masanın üstüne çıkarıyor.

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından öğretmene tepki yağdı. Bunu yapan kişinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olması tepkileri daha da artırdı.

Hüseyin A isimli öğretmenin Ensar Vakfı'nın eski başkanı olduğu ve aynı zamanda İlim Yayma Cemiyeti Mütevelli Heyeti'nde aktif olarak görev yaptığı ortaya çıktı. Hüseyin A.'nın derste bir öğrencisi tarafından çektiği görüntüler üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı.

VALİLİK : EMEKLİYE SEVK EDİLDİ

Konuyla ilgili Kırıkkale Valililiği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada öğretmen Hüseyin A.'nın emekliye sevk edildiği belirtildi. Valilik açıklaması şöyle:

"İlimiz Beşir Atalay İmam Hatip Lisesi öğretmeni Hüseyin Aksoy'un, Kur'an-ı Kerim dersi esnasında ayaklarını masanın üzerine uzatarak ders işlediğine ilişkin olarak bazı internet haber sitelerinde yayınlanan haber gereği aşağıdaki açıklamaların yapılması ihtiyacı doğmuştur. Konuya ilişkin olarak Valiliğimizce yapılan araştırmada; adı geçen görevlinin Beşir Atalay İmam Hatip Lisesi Meslek öğretmeni Hüseyin Aksoy olduğu anlaşılmış ve 20 Ocak 2017 tarihinde emekliye sevk edilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."