BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.412,55
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Kuran okumaya gelenler şaşırıyor!

Ankara'nın polatlı ilçesinde Kuran kurslarına gelen öğrenciler Hacivat ve Karagöz'ü karşılarında görünce şaşırıyor.

Abone ol

Ankara’nın Polatlı İlçesinde müftülükçe düzenlenen Kur'an- Kerim okuma kurslarına gelen çocuklar Hacivat ve Karagöz'ü karşılarında görünce şaşırıyor.

Çocuklar kursun ardından Hacivat ve Karagöz'ün gösterisini izleyerek eğlenceli vakit geçiriyor.

Polatlı İlçe Müftülüğü'nün, Polatlı Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında yaz tatili süresince, Hacivat, Karagöz ve meddah her gün 3 camide gösteri sunuyor.

KURSUN ARDINDAN HACİVAT VE KARAGÖZ'Ü İZLİYORLAR

Camilere gelen çocuklar aldıkları Kur'an-ı Kerim kursunun ardından Karagöz ve Hacivat gösterisiyle eğlenceli vakit geçiriyor.

Proje hakkında bilgi veren İlçe Müftüsü Mehmet Muslu ise, Müftülük olarak insanı ve vatanı çok önemsediklerini belirterek, bir gencin insanlık için çok önemli olduğunun bilincinde olduklarını ifade etti.

AMACIMIZ ÇOCUKLARIN CAMİLERİ SEVMESİ 

Bu nedenle yarının büyüğü çocukları çok önemsediklerini ifade eden Muslu "Amacımız çocuklarımız camileri sevsinler, burada sıkılmadan Kur'an-ı Kerim’i öğrensinler, dinimizi öğrensinler. Hacivat ve Karagöz gösterisiyle hem eğleniyorlar hem kültürümüzü öğreniyorlar. Bu sayede yaklaşık 2 aylık yaz tatilini en derin, en verimli bir şekilde aynı zamanda eğlenerek geçirmiş olacaklar.

Camimiz her yönüyle buna müsait oyun parkları ve güzel bahçesi de çocukların vakitlerini geçirmek için çok güzel yapıldı. Tüm bu incelikleri düşünerek ailesi hayırına camimizi yaptıran Zeki Altan beye de ayrıca teşekkür ederiz’’ dedi.

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik ise "Okullar Hayat Olsun Projesi"ni desteklediklerini belirterek, yaz tatili süresince camilerde eğitim alan çocuklara Hacivat Karagöz, Meddah gösterileri sunacaklarını ve ikramlarda bulunacaklarını söyledi.

Gençlerin bir milletin en değerli mirası olduğunu belirten Çelik şunları söyledi:

"Çocuklarımızın geleneksel milli manevi değerlerimize uygun olarak yetiştirilmesi bu değerlerin onlara bir şekilde aktarılması son derece önemlidir. Bir millet için hayati bir meseledir. Camilerde çocuklarımızı meddahla, Karagöz ve Hacivat ile buluşturuyoruz. Ayrıca ramazan süresince 8 mahallemizde Ramazan şenliklerimiz olacak.

EĞLENCE VE GELENEKSEL DEĞERLERİMİZİ YANSITAN ÇALIŞMALAR

Çocuk zihinlerde Ramazan vurgusunu netleştirebilmek hususunda ve onlara yönelik yaz tatilini ve eğitimi birleştiren ve daha çok eğitsel amacı olan eğlenceler ve geleneksel değerlerimizi yaşatan çalışmalarımız olacak."

Karagöz gösterisini sunan Mustafa Yeşilyurt ise çok sayıda gösteriye çıktığını belirterek, "Camideki gösteri beni de çok heyecanlandırdı.Çocuklarımız çok ilgiyle izliyorlar.Cami ve kültürümüzü buluşturanlara,bizi özümüze döndürenlere teşekkür ederiz"dedi.

Kursa gelen öğrencilerden Tuğçe Akalın, Hacivat ve Karagöz'ü ilk kez gördüğünü belirterek, "cami artık bizim bir yaşam alanı oldu.Kurs dışında bile buradan gitmek istemiyoruz bahçesi çok güzel,oyun parkları var.Her şey çocuklar için bile düşünülmüz "diye konuştu.