BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,17
HABER /  GÜNCEL

Kur’an-ı Kerim’i en güzel okuyan belli oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finali, İstanbul Fatih Camii’nde yapı...

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finali, İstanbul Fatih Camii’nde yapıldı. Yarışmayı Orhan Güngör kazandı.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finali, Fatih Camii’nde yapıldı. Öğlen namazının ardından başlayan yarışmada hafızlar Fatih Akpınar, Hakan Kutlu, Fatih Başkoşan, Muhammet Rıfat Çınar, Destan Kurt, Orhan Güngör, Muhammed Güntay, Harun Gözüakça, Zafer Çiftli ve Ahmet Ağıt ilk üçe girebilmek için mücadele etti. Programın açılış konuşmasını yapan Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin Osman Şahin, “Bu sene ilk defa ulusal düzeyde Kur’an-ı Kerim hafızlık ve güzel okuma yarışmasını düzenlemiş bulunmaktayız. Diyanet İşleri Başkanlığımız, yaklaşık 10-15 yıldan beri kurum içi din görevlileri arasında hem hafızlık hem güzel okuma yarışmalarını zaten tertip ediyordu. Ancak kurum dışında okumuş olan hafızlarımızı da tespit ederek, onları da bu yarışmaya dahil etmek için ilk defa bu sene böyle bir yarışma düzenlemiş bulunmaktayız” dedi.
Finale katılan 10 hafızın Türkiye genelinde yarışmaya başvuran 950 aday arasından seçildiğine dikkat çeken Şahin, “Bu yarışma 10 Şubat-21 Mart tarihleri arasında ilanı verilerek açıklandı. Türkiye genelinde yaklaşık 950 kişi yarışmaya katılmak için müracaat etti. Türkiye genelinde müracaat eden kardeşlerimizi 10 bölgede yarıştırdık ve bu bölgelerde en yüksek puan alan hafızlarımızdan 30 kişi yarı finale çıktı. Bunlardan 10 kişiyi huzurlarınıza getirdik. Bu yarışmaların birkaç amacı, hedefi var. Bunlar Kur’an-ı Kerim’i okumaya teşvik etmek, hafızlarımızın hıfızlarını pekiştirmelerine yardımcı olmak ve aynı zamanda hem Türkiye içinden ve özellikle uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil edecek hafızlarımızı seçmek için bu yarışmayı tertip etmiş bulunmaktayız” diye konuştu.

YARIŞMAYI ORHAN GÜNGÖR KAZANDI
Programda dereceye giren 10 hafız, sırayla Kur’an-ı Kerim okudu. Ardından Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin başkanlığındaki Mahmut Ercan, Osman Eğin, Talip Akbal ve Abdullah Emin Çimen’den oluşan jürinin değerlendirmesinde Orhan Güngör birinci, Zafer Çiftli ikinci ve Muhammed Güntay üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren hafızlardan birinci olan Orhan Güngör 10, ikinci Zafer Çiftli 9 ve üçüncü Muhammed Güntay ise 8 bin lira para ödülü aldı. Diğer yarışmacılara da 500 TL para ödülü verildi.
(İHA)