BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,00
HABER /  POLİTİKA

Kur'an-ı gösterdi yasağı hatırlattı

Başbakan Erdoğan, yasakları kaldırdıklarını söylerken Kur'an-ı Kerim'i gösterdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, Mardin'de Kur'an-ı Kerim'in Kürtçe mealini gösterdi, "12 yıl önce böyle birşey mümkün değildi" diye konuştu. Erdoğan, kendi iktidarları döneminde yasakları kaldırdıklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Van mitinginin ardından Mardin'de konuştu. Burada eline aldığı Kur'an'ı Kerim'in Kürtçe mealini mitinge katılanlara gösteren Erdoğan, AK Parti iktidarında yasakları kaldırdıklarını söyleyerek "12 yıl önce böyle birşey mümkün değildi. Ama artık oluyor" diye konuştu.

SİYASİ KÜRTÇÜLÜK NİTELEMESİ

Mardin'de Erdoğan, "siyasi Kürtçülük" nitelemesini kullanarak, buna karşı olduklarını Türkçülüğe de karşı olduklarını söyledi. Konuşmasında etnik yapı müdafasını kabul etmediklerini de anlatan Erdoğan şöyle konuştu:

"Biz 77 milyonun partisiyiz ama bunlar maalesef bir grup etnik anlayışın partisi. Onun için de belli yerlerde varlar ama Türkiye'nin genelinde yoklar. Biz ise 81 vilayetin tamamında varız.

O tuzluk milletvekillerinin günlerdir Çağlayan'da yaptıkları şovları görüyorsunuz değil mi? Biz bunu söyledik size değil mi inlerine gireceğiz demiştik. Giriyoruz."

erdogan-mardin.jpg