BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,50
HABER /  GÜNCEL

Küpesiz kurbanlık almayın

Niğde Tarım İl Müdürü Cemil Usanmaz, vatandaşlara küpesiz hayvanları kurban etmemeleri çağrısında bulundu

Abone ol

Usanmaz, küpelerin üzerindeki numaraların hayvanların geçmişine ait bütün bilgileri içerdiğini, küpeli hayvan kurban etmenin tereddütleri ortadan kaldıracağını kaydetti.

Kurban Bayramı öncesi yazılı açıklama yapan Tarım İl Müdürü Usanmaz, hayvan sağlığı ekiplerinin bayram süresince kurban satış yerlerini denetleyeceğini bildirdi.

Kurban kesecek vatandaşların, kurban ibadetlerini en uygun şartlarda yerine getirebilmeleri için bütün tedbirlerin alındığını belirten Usanmaz, "Kurban satış yerlerine; veteriner sağlık raporsuz, menşe şahadetnamesiz ve pasaportsuz hayvan alınmayacak. Ayrıca, pazarlara küpesiz, gebe ve iki yaşını doldurmamış büyükbaş hayvanlar ile belgesiz küçükbaş hayvan girişlerine izin verilmeyecek." dedi.

Tarım İl Müdürü Cemil Usanmaz, Kurban Bayramı boyunca il ve ilçe müdürlüklerinde nöbetçi veteriner hekim görevlendirildiğini ve kurulan ekiplerin kurban satış ve kesim yerlerinde sürekli denetim yapacaklarını kaydetti. Vatandaşlar, bayram süresince hayvan satış ve kesimiyle ilgili şikayetlerini 211 31 38 ve 211 31 00 numaralı telefonu arayarak, ekiplere ulaşabilecekler.