BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,67
HABER /  GÜNCEL

Kundakçılar İŞBAŞINDA

Kundakçılar uslanmıyor! Yakmaya devam ediyor. Karanlık çöküyor, eylem başlıyor.

Abone ol

İstanbul'un Güngören, Gaziosmanpaşa ve Avcılar ilçelerinde 4 araç yandı.

Güngören Mareşal Çakmak Mahallesi Hüseyin Tonyalı Sokak'ta park halinde bulunan Fatih Şeker'e ait 34 EU 6467 plakalı otomobilde yangın başladı. Kısa süre sonra Hakan Güler'e ait 34 DL 7178 plakalı ticari minibüse de sıçrayan yangına, çevredeki vatandaşlarca ilk müdahale yapıldı.

Yangın, itfaiye ekipleri tarafından daha fazla büyümeden söndürüldü. Yangının, molotofkokteyli atılması sonucu çıktığı sanılıyor.

Bu arada, Gaziosmanpaşa Sultançiftliği İsmetpaşa Mahallesi 148. Sokak ile Avcılar Denizköşkler Mahallesi Fiske Sokak'ta park halinde bulunan 2 otomobilde sabaha karşı henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangınlar da itfaiye ekiplerince söndürüldü.

İZMİR'DE DE 3 ARAÇ YAKILDI

İZMİR'in Çiğli İlçesi'nde, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, park halindeki 2 kamyonet ve 1 otomobili ateşe verdi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen araçların, benzin dökülerek ateş verildiği ortaya çıktı.

Dün saat 13.00 sıralarında, Çiğli'de Yeni Mahalle 8026 Sokak'taki boş alanda park halindeki, Adem Kök, Engin Uysan ve Mustafa Akyel'e ait araçlar ateşe verildi. Bir anda alevler içinde kalan 35 KZL 30 ve 35 AT 2816 plakalı `Anadol' marka kamyonetler ile 35 BNR 41 plakalı `Fiat Tempra' marka otomobili söndürmeye çalışanların çabası, yetersiz kalınca itfaiye ekiplerinden yardım istedi. İtfaiyenin müdahalesiyle alevler, diğer otomobillere sıçramadan kısa sürede söndürüldü.

Yangının söndürülmesi ardından polis ve itfaiye ekipleri araştırma başlattı. Ekiplerin ilk incelemelerinde otomobillerin İstanbul'daki olaylarda olduğu gibi üzerlerine benzin dökülerek ateşe verildiği ortaya çıktı. Araçları kimin kundakladığı bulunamadı. Benzer olayların yaşanmaması için soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğü belirtildi.