BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.430,01
HABER /  POLİTİKA

Kundakçı parti başkanı

Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı'nın partinin başına geçmesi için gün sayılıyor.

Abone ol

Akın Birdal suikastını organize ettiği için 4,5 yıl hapis yatan Semih Tufan Gülaltay'ın bir dönem genel başkanlığını yaptığı Ulusal Birlik Partisi'nde (UBP) ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı'nın partinin başına geçmesi için gün sayılıyor. ‘Ulusalcı' ve ‘Türkçü' ideolojiyi öne çıkaran partinin mevcut Genel Başkanı Gencehan Tunay, yakında ‘mutlu son'a ulaşacaklarını söylüyor. Kundakçı-UBP diyaloğunu ise ilginç bir isim sağlıyor. Mehmet Ali Ağca'nın bir dönem avukatlığını üstlenen Şevket Can Özbay. Gelişmeleri Zaman'a değerlendiren Özbay, “Hasan Kundakçı'nın UBP'nin başına geçmesi için çalışıyoruz. Partinin finansman sorununun da bir an önce çözülmesini istiyoruz.” diyor. Partiyle aralarındaki teması doğrulayan Kundakçı Paşa da, “Arkadaşlarımızın çalışmaları var; ama henüz kesinleşmedi.” ifadesini kullanıyor. 1984'te tuğgeneralliğe yükselen Kundakçı Paşa, iki yıl sonra Özel Harp Dairesi Başkanlığı'na atanmıştı. 1995'te 35 bin askerle Kuzey Irak'a giren Kundakçı, 1997'de emekliye ayrıldı.

‘Ulusalcı’ ve ‘Türkçü’ ideolojiyi öne çıkaran UBP’nin genel başkanlık koltuğuna Aralık 2004’te Semih Tufan Gülaltay oturmuştu. Fakat Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın uyarısı üzerine Gülaltay genel başkanlıktan ayrıldı. Halefi ise bir dönem Ülkü Ocakları genel başkan yardımcılığı yapan Gencehan Tunay. Kundakçı’yla ilgili yaşanan süreci Zaman’a değerlendiren Tunay, “Paşa ve bazı arkadaşları, bölücü unsurlara karşı ‘Türkçü’ bir dernek kuracaktı. Biz onlara, ‘Türkiye’nin bütününe talipseniz, siyasallaşmanız gerekir.’ dedik. Onlar da ikna oldu.” ifadelerini kullanıyor. Tunay, Kundakçı’yla genel başkanlık konusunda prensipte mutabık kaldıklarını belirtiyor. Kendisini Kundakçı Paşa’yla tanıştıran kişinin ise Can Özbay olduğunu dile getiriyor. Özbay da Kundakçı’nın genel başkan olmasını istediklerini, kendisinin ise genel başkan yardımcılığı için düşünüldüğünü söylüyor.

Haber: Emre Soncan
Kaynak.