BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.439,65
HABER /  MEDYA

Kumpasın görüntüleri mi? İlk kez yayınlandı Polislerden şok diyaloglar

Tahşiye operasyonundaki arama görüntüleri ilk kez 24 televizyonunda Günün Manşeti programında yayınlandı.

Abone ol

24 Televizyonu, 14 Aralık soruşturmasının gerekçesi olan 2010'da Tahşiyeciler'e yapılan operasyonun görüntülerine ulaştı.

23 Ocak 2010 yılında Bahçelievler'de Tahşiyecilerin kaldığı daireye yapılan operasyonda polis kamerasından çarpıcı görüntüler yansıdı.

BOMBALARIN BULUNDUĞU AN KAMERA KAYITTA DEĞİL

Terör polisi ve olay yerini inceleme ekipleri adrese gidiyor. Ancak el bombalarının bulunduğu anlar polis kameralarına yansımıyor.

ARAMA ZAMANI ÇELİŞKİSİ

Çekimi yapan polis memurunun mahkemeye verdiği ifadede "aramalar ben gelmeden başlamıştı" dese de kameralarda polislerin daireye girmeden kayda geçtiği görülüyor.

"TUNCAY BATIRACAK BU İŞİ"

Dolapta bulunduğu iddia edilen bombaların görüntülendiği sırada bir polisin "Eğer şey kalırsak silah da var arkadaşlar" dediği duyuluyor. Yine arama sırasında bir polis memuru "Tuncay batıracak bu işi" diyor.

"SAL GİTSİN ORAYA"

Bulduğu elektrik malzemesini inceleyen polise bir başka polise, "Bomba yapımında kullanılır... Açma kapama anahtarı" dediği duyuldu. Diğer polis ise bunun üzerine, "O zaman odur. Sal gitsin oraya" yanıtını verdi.

BOMBALAR 2 SAATTE Mİ 20 DAKİKADA MI BULUNDU?

Mahkemede ifade veren bir polis memuru sadece iki odası olan bu evde bombaların saatler sonra bulunduğunu iddia etmişti. Bir diğer polis ise sadece 15-20 dakika içerisinde bombaların bulunduğunu söylüyordu.

MERMİLERİN BULUNDUĞU SIRADA YIRTILAN ELDİVENLER DEĞİŞTİRİLİYOR AMA

122 sanıklı davada bombalarda suçlama yöneltilen hiçbir isme ait parmak izi çıkmamıştı. Mahkemede polisler parmak izlerinin bombalarda ne işi olduğu sorusuna “eldiven delinmiş olabilir” diye cevap vermişlerdi.

Görüntülerde mermilerin bulunduğu sırada arama yapan polisin eldiveni yırtılıyor. Ama anında yırtık eldivenini yenisiyle değiştirildiği görülüyor. Bombalar ellenirken yırtılma ihtimaline karşı sağlam eldiven neden kullanılmadı? Böylesi hassas bir operasyonda aspekülasyona yol açacak bir ihmal nedene göz yumuldu?

24 Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek ve Gazeteci Melih Altınok, canlı yayında görüntüleri yorumladı.

İddia 1: Biz geldik, arama yaptık, kamerayı daha sonra çağırdık

Murat Çiçek: Hayır öyle birşey yok. Görüntülerde kamerayla birlikte giriş anı mevcut. Sokak tabelası da görüntülerin içerisinde. Dolayısıyla bu bir yalan!

İddia 2: Eldivenleri çıkarmış olabilirim

Murat Çiçek: Hayır! Eldivenler ellerinde. Hatta eldiveni yırtılıyor ve arkadaşı, 'hemen değiştirelim' diyor. Çok hassaslar..

'ŞEY KALIRSAK SİLAH DA VAR' NE DEMEK?

Melih Altınok: 'Şey kalırsak silah da var?' ne demek ben onu anlamadım. 'Sadece bomba yok, ihtiyaç varsa silah da var' mı demek istiyor? Çünkü bu bombaların Zir Vadisinde çıkan bombalar olduğu iddia ediliyor. Yani polisin daha önceki bir operasyonda yakaladığı malzemelerin bruaya getirildiği iddia ediliyor.

Murat Çiçek: Silah varsa delliller arasında olmalıydı. Deliller arasında silah yoksa bu ne demek? Yani bunlar yeterli olmazsa silah da ekleriz anlamına mı geliyor?