BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.309,13
HABER /  GÜNCEL

Kumburgaz'da kaybolan gençlerle ilgili açıklama

Kumburgaz'da kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açılan ve kendilerinden haber alınamayan gençlerle ilgili Vali Mutlu'dan açıklama geldi.

Abone ol

İSTANBUL Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kumburgaz'da kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açıldıktan sonra kaybolan gençleri arama çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

İlim, Sanat, Tarih, Edebiyet Vakfı tarafından Gülhane Parkı'nda düzenlenen 'Günaydın İstanbul' etkinliğine katılan Hüseyin Avni Mutlu, kaybolan gençlerden Serdar Demir'in cansız bedenine ulaşılabildiğini hatırlattı. Vali Mutlu, "Serdar Demir'e ulaşabildik ve cenazesi bugün Diyarbakır'da defnediliyor. Mekanı cennet olsun, ailesine sabırlar diliyorum" diye konuştu.

Mutlu, "Geriye kalan 4 gencimizi arama çalışmaları hava koşullarının bizlere elverdiği ölçülerde sürdürmeye devam ediyoruz. Bugün biraz denizin etkili olması nedeniyle denizdeki arama-kurtarma faaliyetleri geçmiş günlere oranla daha az sayıda araçla devam ediliyor. Ancak karadan arama çalışmalarına da devam ediyoruz. Dolayısıyla hava şartlarının bize elverdiği her anı değerlendiriyoruz. Diğer gençlerimize de ulaşarak onları ailelerine teslimini bundan sonraki süreçte devam edeceğiz. Ümit ediyorum ailelerine teselli olabilecek, hiç olmazsa böyle bir kavuşmayı devletimizin imkanlarıyla sağlayabiliriz. Bir kez daha acılı ailelere başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Vali Mutlu, arama- kurtarma çalışmalarının sürdürüleceğini de sözlerine ekledi.