BIST 9.681
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.425,66
HABER /  GÜNCEL

Kumar baskını yapan polise sit alanı soruşturması

Adana’da Güven Parti’ye yapılan bir baskında tombala malzemelerini kanalizasyona attıkları gerekçesiyle yolda kazı yapan polis ve ASKİ görev...

Abone ol

Adana’da Güven Parti’ye yapılan bir baskında tombala malzemelerini kanalizasyona attıkları gerekçesiyle yolda kazı yapan polis ve ASKİ görevlilerine sit alanında izinsiz kazı yaptıkları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.
Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri Güven Parti’de tombala oynatıldığı ihbarını alarak harekete geçti. 24 Mayıs 2014 günü polis Güven Parti’ye 8. kez operasyon yaptı. Savcılıktan alınan izinle yapılan operasyonda polis 4 çelik kapıyı aşarak içeri girdi. Ancak polis, içeride tombala oynatmak için kullanılan sistem ile tombala kartlarını ve pullarını bulamadı. Partinin tuvalet kısmına giden ekipler, kanalizasyona bağlantısı olduğu belirlenen yaklaşık 50 santimlik bir delik gördü. Tombala malzemelerinin buraya atılmış olabileceğini düşünen ekipler, ASKİ’den yardım istedi. Parti binasına gelen ASKİ ekipleri polis ile birlikte yaklaşık 5 saat kanalizasyonda tombala malzemesi aradı. 5 saatlik çalışmanın sonunda iş makinesi ile yapılan kazıda kanalizasyondan çok sayıda malzeme ile birlikte tombala oynatmak için kullanılan kamera ve aparatları çıktı. Kanalizasyona giren bir polis delil niteliği taşıyan malzemeleri toplayarak bir kutuya koydu.
Güven Parti İl Başkanı B.A.’ya ve 7 yönetim kurulu üyesine ‘kumar oynamaya yer ve imkan sağlamak’ suçundan adli işlem yapıldı. Kumar oynayan 103 kişi hakkında ise Kabahatler Kanunu’na göre 189 TL para cezası kesildi. Kumar oynayanlara kesilen bu cezaları parti başkanının ödediği öğrenildi.

ANITLAR YÜKSEK KURULU ŞİKAYETÇİ OLDU
Operasyonun basına yansımasının ardından Anıtlar Yüksek Kurulu kazı yapılan yerin sit alanı olduğu ve izinsiz kazı yapıldığı gerekçesiyle polis ve ASKİ görevlileri hakkında şikayetçi oldu. Anıtlar Yüksek Kurulu, Cumhuriyet Savcılığı’ndan izin alarak kazı yapan ASKİ görevlileri ve polis hakkında şikayetçi olup, soruşturma başlatırken, gece yarısı kazı yapıp tombala için kanalizasyon düzeneği kuran Güven Parti görevlileri hakkında hiçbir işlem başlatmadı. Anıtlar Yüksek Kurulu’nun Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na polisler ve iş makinesinin operatörü hakkında suç duyurusunda bulunması üzerine polisler ve iş makinesi operatörü S.C. hakkında ’sit alanında izinsiz kazı’ yaptıkları iddiası ile soruşturma başlatıldı. İş makinesi operatörü S.C. savunmasında, kazıyı polisin isteği üzerine Cumhuriyet Savcılığı’nın verdiği izin ile gerçekleştirdiğini söyledi.
Güven Parti görevlilerinin kazı yaparak kanalizasyona zula yaptığı yer Adana’nın Tepebağ Höyüğü ismi verilen tarihi yerde yer alıyor. Tarihi araştırmalardan elde edilen bilgilere göre, Çukurova, Yontma Taş Devri’nden bu yana yerleşim yeri olmuş, Çukurova’nın en eski yerleşim merkezlerinden biri Tepebağ Höyüğü ilk çağlardan kalma. Höyükte rastlanan surlarla çevrili kent çekirdeği burada Neolitik çağda yaşayan kent dönemine ışık tutuyor. Ayrıca 10 bin yıllık geçmişi olduğu tahmin ediliyor.

PARTİYE 25 KEZ OPERASYON YAPILDI
Güven Parti’ye polis 5 ayda 25 kez operasyon düzenledi. Her yapılan operasyonda polis farklı zulalarda tombala malzemelerini buldu. Ancak buna rağmen parti bir türlü kapatılamadığı için şahıslar tombala oynamaya devam ediyor. Son yapılan operasyonda tombala oynarken yakalanan şahıslar "yangın var" diyerek bağırıp açılan demir kapıdan koşarak dışarı çıkmış, polisler ezilme tehlikesi geçirmişti.
(İHA)