BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.434,57
HABER /  SPOR

Kulüpler Fenerbahçeyi istemedi

Özhan Canaydın, F.Bahçe'ye yapılan davetin geri çekilmesinin perde arkasını anlattı.

Abone ol

Kulüpler Birliği Vakfı, Fenerbahçe'nin vakıf üyeliğinden ihraç edilip edilmeyeceğini 23 Kasım'da yapılacak mütvelli heyeti toplantısında karara bağlayacak.

Kulüp Birliği Vakfı'nın Radison SAS Oteli'nde 4 saat süren toplantısı sonrasında açıklama yapan Kulüpler Birliği Vakfı ve Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, toplantı için Fenerbahçe Kulübü'ne yapılan davetin, diğer kulüp başkanlarının isteği üzerine iptal edildiğini söyledi. Canaydın, ''Bugün yapılan yönetim kurulu toplatısı için Fenerbahçe Kulübü'ne yapılan rutin davet, kulüp başkanlarının isteği üzerine ikinci bir yazı ile iptal edilmiştir.

Fenerbahçe'nin vakıf toplantılarına katılmaması, aidatlarını ödememesi, vakfımızı yok sayan ve vakfımızı tanımadıkları yönündeki yazı ve açıklamaları nedeniyle, savunma ve açıklamaları alınmak suretiyle 23 Kasım'daki mütevelli heyeti toplantısında, vakıf üyeliğinden ihraç edilip edilmeyeceği konusunda bir karar alınmasına oy birliği ile karar verdik'' dedi.

Canaydın, ayrıca Futbol Federasyonu'nun olağanüstü genel kurula götürülüp götürülmemesi konusuyla ilgili, birlik olarak oylamaya gerek duymadıklarını açıkladı.

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir'in kendisini istifaya davet etmesiyle ilgili olarak da Özhan Canaydın, ''Olabilir. Şahsi
görüşüdür. Biz, Kulüpler Birliği olarak birlik ve beraberlik içinde görevimize devam ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

Ankaraspor Kulübü Başkanı Hilmi Gökçınar da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, federasyon genel kurulu konusunda oylama yapılmamasıyla ilgili olarak, "Kulüp başkanlarının genel kanaati böyleydi. Federasyonla ilgili böyle bir oylamaya gerek olmadığı konusu ortaya çıktı.

Fenerbahçe içinse, yaklaşık 2 yıldır toplantılara katılmaması, aidatlarını ödememesi, vakfımız hakkında olumsuz konuşmaları nedeniyle bu karar alındı. Bu durum genel kurulumuzda görüşülecek. Genel kanaat herkeste aynı olacaktır'' dedi.