BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,87
ALTIN 2.485,30
HABER /  DÜNYA

Kulüpler Birliği başkanlığına adayı olacak mı?

Galatasaray’da Başkan Ünal Aysal, “Şuanda bir Kulüpler Birliği Başkanı var. Daha seçim sürecine girmedik. Bu konuda bir takım çalışmalar ola...

Abone ol

Galatasaray’da Başkan Ünal Aysal, “Şuanda bir Kulüpler Birliği Başkanı var. Daha seçim sürecine girmedik. Bu konuda bir takım çalışmalar olabilir. Ancak şu anda Galatasaray’da benim çok yüklü bir mesaim var. Böyle ek görevi kabul etmem zor gözüküyor” dedi.

“KULÜPLER BİRLİĞİNİN BİR FONKSİYONU OLMALI”
Kulüpler Birliği’ne başkan olamayacağını dile getiren Ünal Aysal, “Galatasaray’da çok ağır bir programım var. Burada başarılı olmak zorundayım. Ancak yeni bir seçim ve yeni bir düzen getirilecekse bu kurgunun yukarıdan aşağıya değişmesi konusunda da Galatasaray Kulübü Başkanı olarak ısrar edeceğim. Kulüpler Birliği’nin bir fonksiyonu ve bir görevi, Avrupa’da olduğu gibi bir programı olması lazım. Bizde içi boş bir sistemi Kulüpler Birliği olarak sergilemek ve herkesi bununla meşgul etmek sakıncalıdır. Avrupa’da ki örnekleriyle beraber daha iyi bir şekilde gerçekleştirilmelidir” diye konuştu.

“AYNI SORUNLARI BERABER YAŞIYORUZ”
UEFA’nın şike süreci sebebiyle Fenerbahçe ve Beşiktaş hakkında alacağı karar konusunda da açıklamalarda bulunan sarı-kırmızılı kulübün başkanı Ünal Aysal, “Galatasaray, bütün bu sistemin dışındadır. Biz emin olun, katiyetle ilgilenmiyoruz. Tek dileğimiz, Türk kulüplerinin böyle bir leke almadan kurtulması. Türk sporunun dışarıdaki gelişimini herhangi bir sorun yaşamadan devam ettirmesidir. Türkiye’de dost takımlarız, aynı sorunları ülkemizde beraber yaşıyoruz. Beraber savunmada olmamız ve birbirimizi korumamız gerekir. Galatasaray’ın burada başka bir şekilde davranmasını, lütfen beklemeyiniz” açıklamalarında bulundu.

“FİKRET ORMAN, STAT İÇİN ÖNERİDE BULUNDU”
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’ın bir yemekte kendisinden stat için öneride bulunduğunu dile getiren Ünal Aysal, “Fikret Orman, bana bu konuda temennisini iletti. Bu resmi bir talep olarak önümüze gelmedi. Başkan Orman, ‘7 maç Galatasaray’ın stadında oynayalım, 7 maçta Fenerbahçe’nin stadında oynayalım, geri kalan maçlarımızı da Olimpiyat Stadı’nda oynayalım diye planlama yapıyoruz’ dedi. Bende kendisine bütün samimiyetimle, çok ciddi teknik sorunlarımız olduğunu anlattım. ‘Bunların çok iyi çalışılması ve irdelenmesi dahilinde biz buna pozitif yaklaşabiliriz’ diye cevap verdim” şeklinde konuştu.

“MELO’NUN BÖLGESİ TRANSFERDE BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ”
Transfer konusunda stoper sorununun çözülmesinin ardından, Felipe Melo’nun görev yaptığı bölgenin transfer önemi açısından ilk sırada olduğunu vurgulayan Başkan Aysal, “Diğer pozisyonların hepsi, hocanın Galatasaray’ın özellikle yurt dışı maçlarındaki, başarı yüzdesini artırmaya dönük bizden yapacağı taleplere bağlıdır. Bizim için şuan olmazsa olmaz pozisyonumuz Melo’nun oynadığı pozisyonun doldurulmasıdır. Hatta Carlinhos konusu da, sol bek bizim için 2. derecede önemi olan bir pozisyondur. Zaten orada Hakan Balta var. Riera gayet başarılı oldu bu sene. Fatih Hoca derse, ‘bu bölgeyi daha çok kuvvetlendirmeliyiz’ o zaman gerekeni yaparız. Önümüzdeki günlerde alacağınız ilk transfer haberi, Melo’nun pozisyonu ile ilgili olacaktır” dedi.

“KURUMSALLAŞMA VE MALİ YAPILANMA GÖREV DAĞILIMINDA EN ÖNEMLİ YERLER”
Yeni Yönetimin rütbe değil, görev dağılımı olacağını ifade eden Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, “Herkesin mesuliyetleri ve görevleri belirlendikten sonra, her görevi en iyi yapabilecek üyeye, biz bu görevi veriyoruz ve ondan karşılığını bekliyoruz. Bizim bu dönemde en ciddi sorunlarımız, kurumsallaşma diğeri de mali yapılanma. Bu iki sektör görev dağılımı açısından, bu görevler için en ehli kişiler olmasına özen göstereceğiz” yorumunda bulundu.

“ARDA HAZIR DEĞİL”
Başkan Aysal, Arda Turan için basının ve taraftarın isteği olduğuna değinerek, “Bu her zaman aklımızda olan bir oyuncu. Gittiği yerde mutlu olduğu sürece ve kulübü onu tutmak istediği sürece, bizim burada sadece bir iyi niyet gösterisinde bulunmamız önemli. Şuan için Arda konusunda vereceğim cevap; ne kendisi hazır, ne de kulübü hazır” ifadelerini kullandı.
(İHA)