BIST 9.729
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.439,54
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan o iddiaya açıklama

Kutsal emanetlerin bulunduğu Topkapı Sarayı'nın güvenlik hizmetleriyle birlikte müze işletmesinin de Yahudi asıllı bir iş adamına ait şirketin yapacağı yönündeki iddialara Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanlığı, "Müze ve Örenyeri gişelerinin işletmesi işi" için açtığı ihaleye Yahudi sermayeli bir şirketin kazandığı iddialarını yalanladı. Topkapı Sarayı'nın işletmesinin de aynı firma tarafından yapılacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Bakanlık, ihalenin henüz sonuçlanmadığı, ihalede iddia edildiği gibi yabancı bir firmanın yer almadığı belirtildi.

Kutsal emanetlerin yer aldığı Topkapı Sarayı'nın işletmesiyle birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve örenyerlerinin gişe işlemleri ve işletmesinin Yahudi sermayeli İsviçre firması Sicpa tarafından yapılacağı yönündeki iddialar yalanlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, sosyal medyada yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Müze ve Örenyeri Gişelerinin İşletmesi İşi"nin sadece belirtilen yerlerin gişe işletmelerini kapsadığını, ihaleyi kazanan firmanın gişe dışında "işletme" gibi herhangi bir yetki ve sorumluluğunun bulunmadığı kaydedildi. 

Sosyal medyada yer alan ve kutsal emanetlerin yer aldığı Topkapı Sarayı'nın da işletmesinin aynı ihale kapsamında bir firmaya verileceği yönündeki iddialarda yalanlanarak, ihalenin henüz sonuçlanmadığı, belirtilenin aksine şartname gereği ihaleye yabancı bir firmanın da katılmadığı kaydedildi. Bakanlık, ihalenin içinde bulunduğumuz hassas döneminde tüm gereklilikleri ve ülke menfaatleri dikkate alınarak yürütüldüğünü belirtti.