BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.420,94
HABER /  GÜNCEL

Kültür ve Turizm Bakanı kim oldu işte yeni bakan

Yeni Kabine kuruldu. Peki yeni kabinenin Kültür ve Turizm Bakanı kim oldu? Yeni Bakanlar Kurulu listesinin en kritik isimlerinden olan yeni Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı kimdir?

Abone ol

Yeni Bakanlar Kurulu listesinde en çok merak edilen Kültür ve Turizm Bakanı kim oldu sorusunun yanıtı belli oldu.

Yeni Kültür ve Turizm Bakanı kim oldu sorusu bugün yeni kabine üyeleri listesinin açıklanmasıyla yanıt buldu. Başbakan Binali Yıldırım yeni kabine üyeleriyle birlikte yeni Kültür ve Turizm Bakanı'nın adını da açıkladı. Mevcut Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın görevine devam edip etmeyeceği sorusu da yanıt buldu. Mahir Ünal'In yerine yeni Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı oldu.

yeni kültür ve turizm bakanı kim

NABİ AVCI KİMDİR ASLEN NERELİDİR?

Çeşitli ulusal televizyon, dergi ve gazetelerde program yapımcısı, köşe yazarı ve genel yayın danışmanı olarak çalışan Avcı, 2000'de İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde profesör unvanı aldı. 2003'te Başbakan Başmüşavirliği görevine getirilen Avcı, TÜBİTAK Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu üyeliği ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı yaptı.



24. dönemde TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı olan Nabi Avcı, çok iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Almanca biliyor.



Milli Eğitim Bakanı olan Avcı, evli ve beş çocuk babasıdır.