BIST 9.769
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.431,42

Kültür Turları

Yaz tatili boyunca en çok ilgi gören kültür turlarını beğeninize sunuyorum. Kültür turları, Türkiye haritasının işaret ettiği derinlikleri ve güzellikleri daha yakından tanımanız için onlarca fırsat sunuyorlar.

Merhabalar,

Yaz tatili boyunca en çok ilgi gören kültür turlarını beğeninize sunuyorum. Kültür turları, Türkiye haritasının işaret ettiği derinlikleri ve güzellikleri daha yakından tanımanız için onlarca fırsat sunuyor. Yaz tatilini gezerek, görerek, yeni yerler keşfederek değerlendirmek isteyen tatilciler için paylaşacağım farklı Kültür Turlarını tasarlayan ve düzenleyen Anı Tur Kültür ve Kıbrıs Turları Direktörü Nadir Uzun,  ile bir araya geldim. Yaz tatilinde en çok tercih edilen Kültür Turlarıyla ilgili bilgiler aldım.

Uzun; isteyen gruplar için yeni rotalar çizmeyi, bilinen bölgelerin dışına çıkmayı, saklı kültürel ve doğal güzellikleri keşfetmeyi hedeflediklerini anlattı. Konuklarının ekonomik anlamda da güvende olmalarını sağlayabilmek için, erken rezervasyonlar iptal ve iade sigortası uygulamasına kültür turlarını da dahil ettikleri müjdesini de verdi.

 

Bu Hafta Karadeniz’den başlayalım;

Uçaklı Batum ve Karadeniz Yaylalar Turu

İstanbul’dan kalkan uçakla başlayan tur programı, Sinop, Erfelek Şelalesi gezisiyle başlıyor. Batum’u da kapsayan ve 6 gün süren gezi boyunca Orta ve Doğu Karadeniz’de adım atılmadık bir karış yol bile bırakmıyorsunuz. 5 gün otel konaklamalı programın içinde Sinop, Samsun, Ordu, Trabzon, Sümela Manastırı, Maçka, Karadağ, Ayasofya Müzesi, Fırtına Deresi, Çamlıhemşin, Ayder Yaylası, Borçka, Karagöl, Sarp Sınır Kapısı, Artvin, Batum, Apsaros Kalesi, Çoruh Nehri, Batum Limanı, Meryem Ana Katedrali, Rize, Sürmene, Uzungöl gibi dünyaca ünlü tarihi ve doğal miras harikalarına uğruyorsunuz.

Hatta canınız macera çekerse tur programına rafting de ilave edebiliyorsunuz. Yolunuz üzerindeki bıçak atölyelerinden, çay fabrikasından ve kumaş tezgahlarından alışveriş yapma imkanı da cabası...

 

Klasik Karadeniz Yaylalar ve Batum Turu

Cuma gecesi hareket eden otobüsle 8 gecesinde otelde konaklayacağınız,  9 gece 10 gün süren bir tur programı... Batı Karadeniz’in güzelliklerini tanımaya Amasya’dan başlıyorsunuz... Tarihi konak, cami, türbe ve külliye gezileri ile başlayan programın ilk günü Fatsa’da yapılan konaklama ile son buluyor. Amasya, Samsun, Ordu, Trabzon, Sümela Manastırı, Maçka, Karadağ, Ayasofya Müzesi, Fırtına Deresi, Çat Vadisi, Çamlıhemşin, Ayder Yaylası, Sarp Sınır Kapısı, Borçka, Artvin, Gürcistan, Batum, Rize, Handüzü Yaylası, Uzungöl, Tirebolu, Giresun, Sinop, Safranbolu, Amasra ve birçok durağı ziyaret ederek 10 günlük seyahati tamamlıyorsunuz.

 

Program fiyatına dahil olan Gürcistan Batum tur için yanınızda kimlik numaranızı da gösteren nüfus cüzdanınızı bulundurmanız yeterli. 10 gün boyunca sizi bekleyen keşif yolculuğunu rafting yaparak, yaylaların temiz havasını içinize çekip, karşılaştığınız her yerde horona durarak süsleyebilirsiniz.

Nadir Uzun ve Ekibiyle Anları Anı Yapın

Ülkemizin kültürel miraslarını, gezilip görülmesi gereken Edirne’den Batum’a en özel kültür duraklarını, Türkiye’nin Coğrağfi değerlerini, yeme, içme, konaklama ve görsel zarafetle harmanlayan Nadir Uzun dur durak tanımıyor. Ülkemizin kültür rotalarına önce kendisi gidip incelemeler yapıyor, ayak basmadık yer bırakmıyor sonrada tatilcilere kendi seçtiği özel ekibiyle unutulmaz bir kültür turu programı yaşatıyor.  Ülkemizin yetiştirdiği genç turizm elçisi Nadir Uzun eminim ki daha birçok yeniliğe ve başarıya imza atacaktır. İnandıkları ve ona inanan tatilcilere her zaman sadık kalarak soy ismi gibi uzun yolları alnının akıyla aşarak hiç durmayacak, yorulmayacaktır. 

Kültür tadında, farklı bir bölgede buluşmak üzere iyi tatiller.