BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.434,74
HABER /  GÜNCEL

Kullanılmayan halılar Suriye'ye gidecek!

İnsan Vakfı, iç savaşın yaşandığı Suriye'de yaraları sarmaya devam ediyor. Vakıf Azez'de kurulan çadır kentin ardından bu kez de yeni bir sosyal sorumluluk projesiyle Suriyeliler'in yaralarına merhem olacak.

Abone ol

İnsan Vakfı, Suriye Azez Çadırkenti’ne ulaştırmak üzere, kullanmadığınız halı, kilim ve battaniyelerinize talip.

İnsan Vakfı 2016 başında Suriye Azez'de, içinde sadece korunmasız anne ve çocuklarının kaldığı 136 çadırlık bir çadır kent kurdu. Her bir çadırda yaklaşık 10 kişi kalıyor, her bir çadır 10 kişiyi açıkta kalmaktan kurtarıyor.

Aile reisleri olmayan, her işi anne ve çocuklar tarafından yapılan, her ihtiyacı güçlü annelerce giderilmeye çalışılan bu çadırların, birer sığınak olmaktan çıkıp birer yuvaya dönüşmesi için hayırseverlerin desteğine ihtiyaç var.

Konuyla ilgili bilgi veren İnsan Vakfı Genel Başkanı Kemal Eliş şunları söyledi: “Çadır kentte öncelikli ihtiyaç elbette ki gıda. Gıdanın hemen ardından ise halı ve battaniye. Çadır kentte ayrıca mescit ve okul gibi ortak yaşam alanları için de halıya acil ihtiyaç bulunuyor.

Ramazan ayına sayılı günlerin kaldığı şu kıymetli zaman diliminde, kendi ellerinizle hazırladığınız gıda kolilerinizi ve oradaki kardeşlerinizle paylaşmak istediklerinizi Azez'e ulaştırıyoruz.

Belki evinizin bir köşesinde duran, kullanmadığınız, belki o olmadan da idare edebileceğiniz yedek halınız çadır kentte büyük bir ihtiyaç.

Ev hanımlarının evlerinde kullanmadığı, beylerin işyerinizde üretimini yaptığı, ticarethanelerinde sattığı halı, yolluk, kilim, paspas, battaniye ve gıda malzemelerine Azez Çadırkenti'ndeki kadın ve çocuklara ulaştırmak üzere talibiz. Özellikle ev hanımları kendi sokaklarında, arkadaş çevrelerinde organize olarak kullanmadıkları bu eşyaları toplar ve 0212 534 61 41 numaralı telefondan bizi ararlarsa kendi adreslerinden teslim alabiliriz. Hayırseverler ayrıca insanvakfi@insanvakfi.org.tr adresinden ve sosyal medya adreslerimizden de bize ulaşabilirler.”