BIST 9.496
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.480,46
HABER /  GÜNCEL

Kulisleri sallayan Sarıgül iddiası! 

Müthiş iddia! Sarıgül CHP'ye gelirken şartlarla mı geldi? İstanbul'daki büyük ilçelerin adaylarının belirlenmesi ona mı bırakıldı?

Abone ol

İddia Vatan si yazarı Okay Gönensin'den geldi. Gönensin, İstanbul'daki bazı ilçelerin adaylarının son dakikaya bırakılmasının sebebinin Sarıgül'ün CHP'nin "garanti" alacağı ilçelerle ilgili bir anlaşma yapmış olabileceğini yazdı. Gönensin'e göre buralarda Sarıgül'ün istediği isimler aday olacak.

Yine Gönensin'in iddiasına göre, CHP'nin aday belirleme şakline itiraz edenler, "İstanbul Sarıgül'e terk edildi" diyorlarmış.

SARIGÜL'ÜN İSTEDİĞİ İSİMLER ADAY OLACAK

İstanbul’un ve İzmir’in “garanti” sayılan ilçelerinin belediye başkan adaylarının belirlenmesini CHP sona bırakmıştı. İllerin çoğundan daha büyük olan bu ilçeler için çok sayıda aday adayının adı konuşuluyordu.

İstanbul adaylarının belirlendiğine ilişkin haberler ve bazı isimler ortaya çıkarken CHP’de kavga da çıktı. Pazar akşam saatlerinde resmen açıklanmış adaylar yok, kesinleştiği bildirilen bazı aday isimleri var.

Anlaşılan, Mustafa Sarıgül İstanbul büyükşehre CHP adayı olurken, bu “garantili” ilçelerle ilgili bir anlaşma da yapılmış ve Sarıgül’ün istediği isimler aday olacak.

İSTANBUL SARIGÜL'E TERK EDİLDİ 

CHP’de bu şekilde aday belirlemesine isyan edenler “İstanbul Sarıgül’e terk edildi” diyormuş. “Garanti” görülen ilçeler için geçen isimlere bakıldığı zaman, böyle bir durum olduğunu görmemek mümkün değil.

Sarıgül, İstanbul’un dışına çıkmak, Ankara’ya ilerlemek isteyen bir siyasetçi. Daha önce Baykal’a karşı CHP Genel Başkan adayı olmuştu, sonra CHP’den ihraç edilmişti. “İktidar yürüyüşünü” İstanbul’dan başlatma iddiasında olan CHP tarafından davul zurnayla aday yapıldı ve belli sözler de verildi.

CHP, BİZE OY VERMEK ZORUNDALAR DİYE BAKIYOR 

Tam oy verme anında...

CHP İstanbul’a ağırlıklı bir isim bulamadığı için Sarıgül’e teslim oldu ve onun kendi siyasi ilerlemesi yolunda değişik kesimlerle kurduğu ilişkilerden, hemşehrilik ilişkilerinden medet umma hâline gelindi.

İstanbul halkının önemli bir kesimine, büyük ve gelişmiş ilçelerde yaşayanlara CHP “bize oy vermek zorundalar” diye bakıyor.

Bu “garanti” duygusunu ve büyükşehri alma umudunu, Gezi olayları sonrasında tırmanan kutuplaşmanın beslediği belli.

HALK "CEPTE" MUAMELESİNDEN HİÇ HOŞLANMAZ

30 Mart’ta yerel yöneticiler seçilecek, ama önemli bir kesim daha genel siyasi güdülerle oy kullanacak. Şu anda bu kanaate hak verdiren bir hava olduğu doğrudur. Ama şu da doğrudur: Halk kendisine bu kadar “cepte” muamelesi yapılmasından da pek hoşlanmaz.

Geleneksel CHP hâllerine pek uygun bir aday belirleme faaliyetinin kesin sonucu herhâlde birkaç gün içinde belli olur, listeler biraz eğilip bükülür. CHP hâlleri de alıştığımız gibi devam edegelir ve tam oy kullanma anında “bu şehri, bu ülkeyi yönetebilirler mi” sorusu en kuvvetli şekilde sorulur.