BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  GÜNCEL

Kulisler hareketlendi... AK Parti yerel seçimleri erkene mi alıyor?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ahmet Sorgun, yerel seçim tarihinin öne alınacağıyla ilgili iddialara cevap verdi.

Abone ol

Yerel seçim tarihinin öne alınacağı iddialarıyla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ahmet Sorgun, yerel seçimlerin 24 Mart 2019'da yapılacağını belirterek, "Temenni ederiz ki Türkiye'nin özel şartları içinde bulunduğumuz özel şartları herhangi bir değişikliğe neden olmaz." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti'deki kongre süreci, yerel seçim tarihinin öne alınacağı iddiaları gibi gündemdeki tartışmalarla ilgili açıklamalar yaptı.

AK PARTİ KONGRELERİ

İl kongrelerinin 2018 Şubat sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini belirten Sorgun, 2018'in sonbaharında da büyük kongrenin yapılacağını sözlerine ekledi. "Yerel seçim tarihi öne alınacak mı?" sorusuna Sorgun şu yanıtı verdi:

TÜRKİYE'NİN ÖZEL ŞARTLARI

"AK Parti seçimleri her zaman vaktinde yapmaya özen gösteren bir parti. Bunun bir iki istisnası var. Türkiye'nin iç ve dış şartları bunu gerektirdi. Erken seçim yapmamaya vaktinde seçim yapmaya bugüne kadar kural olarak özen gösterdik. Bu çerçevede şu anda planlanmış anayasal takvim 24 Mart 2019'da yerel seçimler, 3 Kasım 2019'da da Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimini yapacağız. Bu ilkesel olarak AK Parti'nin duruşudur. Temenni ederiz ki Türkiye'nin özel şartları içinde bulunduğumuz özel şartları herhangi bir değişikliğe neden olmaz. Biz AK Parti Seçim işleri birimi olarak hiç seçim olmayacakmış gibi sakin, vakarlı, dingin ama yarın seçim olacakmış gibi hazırlıklıyız."