BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP Ankara kulisleri bu iddia ile sallandı

CHP Genel Merkezi ile Ankara Adayı Mansur Yavaş arasındaki tartışma ipleri kopartabilir. Bakalım Yavaş tartışma çıkartan isteğini ısrar edecek mi?

Abone ol

İNTERNETHABER - ÖZEL İÇERİK

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığında, Melih Gökçek'in karşısında sağ seçmenin de oylarını almak için seçtiği Mansur Yavaş, seçim yarışında parti içi gerilimlere de yol açıyor.

Bu güne kadarMuharrem İnce gibi "partinin sağa açılma modasından rahatısızm" diye katıldığı televizyon programlarında tepkisini gösteren CHP'liler de oldu, kapalı kapılar arkasında şikayet ve eleştirilerini dile getirenler de... 

İL ENCÜMENİ LİSTESİ KAVGA ÇIKARDI

Son iddialara bakılırsa CHP'li yöneticilerin Mansur Yavaş ile uzlaşısı çatırdıyor. İddialara göre, Mansur Yavaş, seçimlerden sonra beraber çalışacağı isimleri il encümeni listesine dahil etmek, listeyi de kendisi belirlemek istiyor. 

HEM MHPLİLER HEM DE YAVAŞ'IN LİSTESİ OLMAZ

Ancak CHP yönetimi listeyi Mansur Yavaş'ın hazırlamasını istemiyor. Seçimlerden sonra  MHP'nin kendi oyları ile Encümene girecek kadrolarına, eski bir MHP'li olan Yavaş tarafından belirlenen başka MHP'li isimlerin yer alması CHP'liler tarafından hoş karşılanmıyor.

UZLAŞMA SAĞLANAMADI

Kulislerde konuşulanlara göre "İl encümeni listesini Genel Merkez hazırlar" tepkisine Mansur Yavaş önce itiraz etti. Ardından "listenin yarısını siz yarısını ben hazırlayayım" önerisini getirdi. Ancak bu öneri de kabul edilmeyince Yavaş tepki gösterdi. 

Şimdilik kapalı kapılar dışına sızmayan tartışma henüz net bir şekilde sonuçlanmadı. Ancak iddialara bakılırsa bu tartışma sonucunda CHP ile Mansur Yavaş arasında tüm ipler bile kopabilir.