BIST 9.719
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.432,65
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Kulis bilgisi değil Erdoğan açık açık söyledi

Milliyet gazetesi yazarı Mehmet Tezkan, bugünkü köşesinde AK Parti'nin Afyon kampından çıkan sonucun 2019'un ya hep ya hiç seçimi olduğunu yazdı.

Abone ol

2019 seçimleri AK Parti'nin en kritik yılı olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin Afyonkarahisar kampında yaptığı uyarılar damga vurdu.

Milliyet yazarı Mehmet Tezkan, toplantıdan yansıyanları köşe yazısında değerlendirdi.

Yazara göre  2019 iktidar partisi için ya hep ya hiç seçimi olacak.. Söyleminin kulis bilgisi olmadığını belirten Tezkan, Erdoğan'ın basına  açık toplantıda söylediği "Eğer seçimlerde istediğimiz sonucu alamazsak, diğer başarılar havada kalacaktır" sözlerine yer verdi.

Tezkan, Erdoğan'ın yerel seçimleri cumhurbaşkanlığı seçimlerinden neden ayırmadığını ise böyle açıklıyor:

YERİL SEÇİMLERDEN ALDIĞI MORALLE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE GİRMEK İSTİYOR

"Marttaki yerel seçimden başarıyla çıkan parti, cumhurbaşkanı seçimini de alacak diye bir garanti yok.. Veya marttaki yerel seçimde umduğunu bulamayan partinin çıkaracağı aday cumhurbaşkanı seçilebilir. Bu mümkün ama Cumhurbaşkanı meseleye böyle bakmıyor.. Yerel seçimleri sıçrama tahtası olarak görüyor..

Yerel seçimlerden aldığı güçle, moralle cumhurbaşkanlığı seçimine girmek istiyor.. Bu sebeple yerel seçimlere çok önem veriyor.. Bu sebeple partisinin belediye başkanlarını değiştirmeye başladı.. Bu sebeple şimdiden seçim kampanyasının startını verdi..

Önümüzdeki günlerde görevinden istifa ettirilen çok sayıda belediye başkanı olacakmış.. İktidar partisi bu işi yılbaşına kadar bitirmek istiyormuş..

2018’e yeni kadro, yeni anlayış, yeni hedeflerle girmek istiyormuş.. Diyorlar ki; ‘Eskiden Külliye’ye davet edilmek için yarışılırdı. Şimdi belediye başkanlarının Külliye’den davet gelecek diye ödü kopuyor, yürekleri pırpır ediyor.’ İktidar partisindeki durumun özeti bu.."