BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.436,36
HABER /  DÜNYA

Kulak kanseri hastaya doku tedavisi

Siirt’te ilk kez kulak kepçesinde deri kanserine yakalanan bir hastaya dokusundan alınan bir parça yerleştirilerek tedavi edildi. Kanser teş...

Abone ol

Siirt’te ilk kez kulak kepçesinde deri kanserine yakalanan bir hastaya dokusundan alınan bir parça yerleştirilerek tedavi edildi. Kanser teşhisi konulan hasta bu ameliyatla kanser riskini atlattı.
Siirt Devlet Hastanesi’nde gerçekleşen ameliyatta sol kulak kepçesinden şikayet çeken Emin Çelik (52) adlı hastaya kulak kanseri teşhisi konuldu. Hızla büyüyen bir kitle ilk defa mikro cerrahi operasyon düzenleyen kulak burun boğaz doktoru Uz. Dr. Ayşe Karaoğullarından tarafından hastanın dokusundan alınan parça kulak kepçesine takılarak hasta taburcu edildi. Konuyla ilgili bilgi veren Dr. Karaoğullarından, "52 yaşındaki hasta sol kulak kepçesinde bir kitle ile geldi. 4 aydır giderek büyüyen bir kitle kulak kanserine neden olmuş. Yapılan tektik sonuçlarıyla hasta ameliyata alındı. Kulak kepçesinde skuamöz hücreli deri kanseri gelişen hastanın önce ameliyatla kanser dokuları temizlendi. Kanser tamamen temizlendikten sonra boyundan alınan deri parçası bir dokuyu kulak kepçesine yerleştirilerek hastanın kulağına dikildi. Yaklaşık 15 gün sonra kulağa yapılan yama tamamen tuttu. Şu an tamamen iyileşen hasta 3 aylık aralıklarla hastanemize gelerek takip edilecek, şu an itibariyle hastamız kanser riskinin yüzde 90’ını atlattı, kalan kısmını da yapılacak düzenli tedaviye bağlıdır. Hastamızı kontrolleri yapılmak üzere taburcu ettik, Siirt’te ilk kez böylesi önemli bir ameliyat yapılıyor olması dışarıya sevkleri engelleyecektir” dedi.
Kulak ağrısı şikayetiyle geldiği hastanede kulak kanseri teşhisi konulduğunu belirten hasta Emin Çelik, “Kulağımda hızla büyüyen bir kitle tespit edildi. Zamanla artan ağrı yüzünden duyu yitimimi kaybedecek noktaya geldim. Yapılan başarılı bir ameliyatla bugün hastaneden taburcu edildim. Kulak burun boğaz doktoru Uz. Dr. Ayşe Karaoğullarından ve hastane personellerine çabalarından ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.
(İHA)