BIST 9.732
DOLAR 32,50
EURO 34,78
ALTIN 2.424,36
HABER /  GÜNCEL

Kulağınıza kaçan suyu nasıl çıkarırsınız?

Yüzerken ya da banyo yaparken kulağınıza mutlaka su kaçmıştır. Peki kulağınıza kaçan suyu nasıl çıkartacağız?

Abone ol

Yüzerken ya da banyo yaparken kulağınıza mutlaka su kaçmıştır. Kimisi suyu çıkarmak için pamukla kulağını silmeye çalışırken, kimisi de kafasını su kaçan kulağının yönüne doğru eğer. Genelde bunlar yetersiz kalır.

Ehow.com isimli internet sitesinde yer alan önerilere dikkat ederek, siz de kulağınızdaki suyu rahatça çıkarabilirsiniz. İşte bu yollar:

1. Damlalılığın içine birkaç damla su koyun. Başınız su kaçan kulağınız yukarı bakacak şekilde çevirin. Su kaçan kulağınıza damlalıktan birkaç damla su dökün. 2-3 saniye bekleyin ve kafanızı hızlı bir şekilde çevirin. Böylece kulağınız yere doğru bakmış olacak. Bu işlemi su çıkıncaya kadar tekrar edin.

2. Su kaçan kulağınız yastığa gelecek şekilde yatın. Birkaç dakika sonra, yerçekiminin gücüyle kulağınıza kaçan su dışarıya akacaktır.

3. Düşük ısıda saç kurutma makinesiyle kulağınıza kaçan suyu kurutun. Ancak, makineyi kendinize çok fazla yaklaştırıp kendinizi yakmayın

4. Reçetesiz satılan antiseptik kulak damlalarından kullanın. Kulağınızın içine 2-3 damla sıkın ve başınızı su kaçan kulağınız aşağı bakacak şekilde çevirin. Kulağınıza kaçan su damlayla birlikte dışarıya akacaktır.

5. Eğer su kulağınızda kalırsa bir sorun olup oluşturmayacağını doktorunuza danışın.