BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Küfür eden Yaşar Nuri Öztürk'ü kızdıracak yazı

Sabah yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'nın hedefinde Halk TV yayınında küfür ederek skandala imza atan İlahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk vardı.

Abone ol

İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, “Milletin A.’sına koyacağız” diyenlere, “Yaşadığımız sürece bu alçakça lafı edenlerin de biz A’sına koyacağız” diyerek küfür etmesi şoke etti.

Halk TV'de Uğur Dündar'ın sunduğu 'Halkın Arenası' programında ettiği küfürle konuşulan Öztürk, Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'nın da gündemindeydi.

"Yaşar Nuri'nin traji-komik hikayesi" başlıklı köşesinde yazar, ilahiyatçı hocayı 2011'de medyada çıkan "60'lık hocaya 25'lik sevgili" haberiyle vurdu. Yaşar Nuri Öztürk, o dönem 25 yaşındaki kumrala aşık olduğunu söyleyerek manşetlere taşınmıştı.
Yaş farkı nedeniyle yaşını küçük söyleyen hocayla ilgili tartışmaları köşesine taşıyan Kütahyalı, yazısına şöyle devam etti:"MANKENLER GİBİ YAŞINI KÜÇÜLTMÜŞTÜ"

"Sonra evimdeki kütüphaneme dönüp özellikle baktım... Yaşar Nuri'nin 1995 baskılı "Yeniden Yapılanmak" isimli ince kitabını buldum ve arkasına baktım ve artık 'Yuhh' dedim. Yaşar Nuri'nin 1945 yılında doğduğu yazıyordu, diğer tarihler de ona göre uyumluydu. 1970'te asistandı ve Son Havadis gazetesinde dini konularda yazmaya başlamıştı. Mesela, şu anki 1951 hesabına göre 19 yaşında ilahiyatta doktoraya başlamış oluyordu...
***

Sonrasında baktım eski karısı da "Yaşar Nuri Öztürk 1945 doğumludur. 1951 diyerek yalan söylüyor" diye basına açıklama yapmıştı. Yani Yaşar Nuri Hoca tıpkı kimi kadın şarkıcılar ve mankenler gibi yaşını küçültmüştü. 1945'i 1951'e taşımıştı...
***

Bundan 4 sene önce köşemde ben de bu komik olayla ilgili aynen şöyle makara yapmıştım...
Bu da oldu yani sayın okuyucular. Piyasaları daralmasın diye yaş küçülten mankenleri, şarkıcıları anladık da Yaşar Nuri'ye n'oluyor? 66 yaşında demesinler diye bu durumlara düşülür mü hocaa? Mahkeme kararıyla mı 1951 yaptırdın yaşını Allah aşkına? Yoksa "kafa kağıdı" hâlâ 1945 de bir imaj operasyonuyla adım adım her yerden ve kitaplarından "1945" izini temizledin mi?"