BIST 9.775
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,75
HABER /  GÜNCEL

Kudüs'ü sattılar! Sırada iki kutsal şehir daha var

Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, bugünkü yazısında İsrail ve ABD ile iş tutan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliahtı Muhammed Bin Zaid ile S. Arabistan Veliahtı Muhammed Bin Selman'ı hedef aldı.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararına tepkiler sürüyor. Cehennemin kapılarını aralayan bu adım, köşe yazarlarının da gündeminde. Yeni Şafak gazetesinin tepesindeki isim İbrahim Karagül ise olayın ihanet boyutuna dikkat çekti.

"Kudüs’ü sattılar! Mekke ve Medine’yi de satarlar Şimdi İntifada zamanı…"
başlıklı köşesinde veliaht prenslerin Kudüs'ü sattığını savunan Karagül, sıradaki pazarlıkta Mekke ve Medine'nin olduğunu yazdı. İşte o yazısının ilgili bölümü:

KUDÜS'Ü SATTILAR! MEKKE VE MEDİNE'Yİ DE SATARLAR: "Kudüs satıldı. İlk kıble satıldı, peşkeş çekildi, çok kirli bir pazarlığa konu edildi. Bugüne kadar petrol verip iktidar satın alanlar şimdi Kudüs’ü vererek iktidar pazarlığına girdi. Size “Ilımlı İslam” diye pazarladıkları işte bu kirli pazarlıktı ve ilk kurban Kudüs oldu. Size İran korkusu pazarlayıp Kudüs’ü aldılar. Yarın aynı pazarlıkla Filistin’i de alacaklar. Yarın aynı pazarlıkla Mekke ve Medine’yi denetim altına, vesayet altına alacaklar, rehin alacaklar.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliahtı Muhammed Bin Zaid ile S. Arabistan Veliahtı Muhammed Bin Selman ABD ile, İsrail ile neyin pazarlığını yaptı?“Biz artık İsrail’in dostuyuz”, “Biz artık İsrail’le müttefikiz”, “Arap-İsrail kavgası bitmiştir” diyenler Kudüs’ü teslim ettiler. Onlar tarih önünde, İslam milleti önünde, kendi milleti önünde bunun hesabını nasıl verecekler?

ARAP SOKAKLARI BU BÜYÜK İHANETİN HESABINI SORMALI: Kudüs’ü peşkeş çekenler Mekke’yi ve Medine’yi koruyamaz. Böyle bir ehliyetleri, yetkileri, sorumlulukları yoktur. Çok geçmeden İslam’ın kalbini de pazarlık konusu yapacaklar. Bugün ABD ve İsrail’le ittifak kuran bu yönetici ekip, kendi ülkelerinin parçalanmasına, Mekke ve Medine’nin rehin alınmasına hiçbir şekilde ses çıkaramayacak. "

İbrahim Karagül'ün yazısının tamamı

Trump'ın Yahudi danışmanı Jared Kushner Kudüs planının arkasındaki isim olarak biliniyor. Kushner Ortadoğu ziyaretlerinde veliaht prens Selman ile sık sık buluşuyor. Kushner’in Selman’ı Filistin’e ilişkin yeni “Barış Planı” konusunda ikna ettiği iddia ediliyor.

Veliaht prensin Kudüs ihaneti gizli pazarlık ortaya çıktı

Trump'ın damadı gaz verdi! İran-Suud savaşına doğru

Veliaht Prens'ten flaş açıklama: Ilımlı İslam'a dönüyoruz