BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,31
HABER /  DÜNYA

Kudüs'te vurulan Filistin kızdan haber var

İsrail polisinin Batı Kudüs'te "bıçaklı saldırı düzenlediği" iddiasıyla vurduğu 16 yaşındaki Filistinli kız hayatını kaybetti

Abone ol

İsrail polisi tarafından Batı Kudüs'te "bıçaklı saldırı düzenledikleri" iddiasıyla vurulan 16 yaşındaki Filistinli kızın öldüğü, 14 yaşındaki kızın ise durumunun ağır olduğu bildirildi. 

İsrail polis sözcüsü Luba Samiri, yaptığı yazılı açıklamada, "İsraillileri bıçaklamaya çalışan 14 ve 16 yaşlarındaki iki Filistinli kız polis tarafından vuruldu. Saldırganlardan 16 yaşındaki kız olay yerinde öldü. Hastaneye kaldırılan 14 yaşındaki saldırganın durumu ise ağır" ifadelerini kullandı.

Luba, olayda "bir Filistinli ile Filistinli kızları vurmaya çalışırken yanlışlıkla kendini vuran bir güvenlik görevlisinin de hafif yaralandığını" belirtti.

Öte yandan İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria'nın Nablus kenti yakınlarında "bir aracın çarpması sonucu bir Yahudi yerleşimcinin hafif yaralandığı, kaçan saldırganın yakalanması için arama başlatıldığı" bildirildi. 

Yahudi yerleşimcilerin, ağustosta Nablus'ta Filistinli bir ailenin evini kundaklamasıyla fitili ateşlenen ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanan gerginlik devam ediyor. Olaylarda ekim ayı başından bu yana 19'u çocuk, 4'ü kadın olmak üzere 90'dan fazla Filistinli öldürüldü. Aynı dönemde 17 İsrail vatandaşı da hayatını kaybetti.