BIST 9.530
DOLAR 32,48
EURO 34,78
ALTIN 2.477,81
HABER /  GÜNCEL

Kudüs'te kurban hisse fiyatları belli oldu

Mirasımız Derneği (Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği), Kudüs’te vekâlet yoluyla keseceği kurbanların hisse bedelini belirledi.

Abone ol

Kudüs’te Kurban Aksa’da Bayram’ sloganı ile bu yıl Kudüs’te 2 bin büyükbaş kurban kesmeyi hedefleyen Mirasımız Derneği, vekâlet yoluyla keseceği kurbanların hisse bedelini 950 Türk Lirası olarak belirledi.

Mirasımız Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada, dünyanın en pahalı şehirlerinin başında Kudüs’ün geldiğine ve Müslümanların zor şartlar altında yaşadığına dikkat çekilerek "Bunu İsrail bilinçli yapıyor. Hayat pahalılığı bilerek yüksek tutuluyor ki Müslümanlar Kudüs’te barınamasınlar ve şehri terk etsinler. İşgalci İsrail’in bu politikasına rağmen Müslümanlar direniyorlar. Mescid-i Aksa’yı canları pahasına koruyan Kudüslü Müslümanların yanında yer aldığımızı göstermek için kurbanlarımızı her yıl olduğu gibi bu yıl da Kudüs’te kesiyoruz. Kurban bayramına sayılı günler kaldı.

Aylarca et yüzü görmemiş, hatta boğazlarından hiç et geçmemiş çocuklar var. Bu abartı falan değil. İmkânı olan kardeşlerimiz Kudüs’e gidip iki gün geçirseler bu şehirde yaşanan ızdırabı iliklerine kadar hissedecekleridir. Mirasımız olarak Kudüs ve civarındaki şehirlerde keseceğimiz kurbanlar ile Mescid-i Aksa’da nöbet tutan kardeşlerimizi sevindirmeye gayret edeceğiz.

Vekalet yoluyla bize verilen hisseleri inşallah bayramın ikinci günü kesip vekalet sahiplerine kurbanlarının kesildiğini SMS ile bildireceğiz. Hisse veren vatandaşlarımızın kurbanlarının videolarını da kendileriyle paylaşıyoruz. Arefe gününe kadar vekâlet alıyoruz. Vekâlet vermek isteyen kardeşlerimiz derneğimizin web sitesinden ya da dernek telefonunu telefonu arayarak gerekli bilgileri alabilirler" açıklamasında bulunuldu.