BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.431,82
HABER /  DÜNYA

Kudüs sonsuza kadar İsrail'in!

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon'dan Kudüs ile ilgili tartışma yaratacak bir açıklama geldi: Kudüs sonsuza kadar İsrail'in ve Yahudi halkının başkenti olacak

Abone ol

İSRAİL'in Kudüs'te Yahudi yerleşim birimleri inşasına devam edeceğini belirten İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, "Kudüs sonsuza kadar İsrail'in ve Yahudi halkının başkenti olacak" dedi.

Sosyal paylaşım ağı Twitter hesabından açıklama yapan İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, "Kudüs bizim birleşik ve ebedi başkentimizdir. Sonsuza kadar da İsrail'in ve Yahudi halkının başkenti olarak kalacaktır. Özür dilemeksizin inşaata ve şehri geliştirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İsrail'in sık sık Filistin topraklarına el koyarak yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşası uluslararası toplum tarafından tepkiyle karşılanıyor.

Son olarak Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 5 dönüm araziye el konulmasını ABD kınamıştı. ABD, İsrail'in yeni yerleşim yerleri inşa etme planına tepkisini şu sözlerle dile getirmişti:

"Yeni yerleşim planı İsrail'i en yakın müttefiklerinden bile uzaklaştıracak ve Filistinlerle barış çabalarına bağlılığı konusunda soru işaretleri uyandıracak."