BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.438,99
HABER /  GÜNCEL

Kudüs için on binler Yenikapı'da toplandı büyük miting

Saadet Partisi öncülüğünde, çok sayıda kişinin katılımıyla Yenikapı Meydanı'nda "Kudüs İslam'ındır" mitingi düzenlendi. On binlerce kişi Yenikapı'da İsrail ve Amerika'yı protesto etti.

Abone ol

İSTANBUL yenikapı bugün yine büyük bir mitinge ev sahipliği yapıyor. ABD'nin Kudüs kararı ve Mescid-i Aksa'da yaşanan olayları protesto etmek için onbinler Yenikapı'da buluştu. 120 sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen Kudüs İslam'ındır mitingi için vatandaşlar Yenikapı Etkinlik Alanı'nda buluştu.

Hak-İş, Memur-Sen, İHH İnsani Yardım Vakfı, Deniz Feneri Derneği, ASKON, MÜSİAD, TÜGVA, TÜRGEV, ÖNDER başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği mitingde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu bir konuşma yaptı.

Mitinge katılmak isteyenler, öğle saatlerinden itibaren Yenikapı Etkinlik Alanı'na gelirken, arama noktalarından geçenlere Türk ve Filistin bayrakları dağıtıldı.

OLUK OLUK KAN AKSA KURTULACAK MESCİD-İ AKSA: Filistin'e destek mesajları içeren atkılar takan, kelime-i tevhid bayrakları taşıyan birçok vatandaş, sık sık tekbirler getirerek "Hamas'a selam direnişe devam", "İstanbul'dan Gazze'ye direnişe bin selam", "Oluk oluk kan aksa, kurtulacak El-Aksa" sloganları attı.

SEYYAR MESCİTLER KURULDU: Miting öncesi gelenlere Filistin mücadelesini konu alan marşlar dinletilirken, alan kadın ve erkekler için ikiye bölündü. Osman Gündüz, Mikail Şimsek ve Harun Beyaz sevilen ezgilerini seslendirirdi. Vatandaşlar için seyyar mescitler ve tuvaletler kurulan meydanın çeşitli yerlerine dev vinçlerle hoparlörler yerleştirildi.

ERBAKAN VE ABDULHAMİD'İN POSTERLERİ: Alana kurulan dev platformda Kubbet'üs Sahra figürü, merhum Başbakanlardan Necmettin Erbakan, Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid'in dev portreleriyle Filistin bayrağı yerleştirildi. Saat 13.00'te başlaması öngörülen miting sağanak nedeniyle 14.30'da başladı.

KARAMOLLAOĞLU AÇIKLAMA YAPTI: Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun da burada bir konuşma yaptı.

Binler katıldı İstanbul'da Kudüs sesleriBinler katıldı İstanbul'da Kudüs sesleriBinler katıldı İstanbul'da Kudüs sesleriBinler katıldı İstanbul'da Kudüs sesleriHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN