BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.285,82
GÜNCEL

'Kudüs için ayaktayım, çünkü insanım'

Bir grup sanatçı, medya mensubu ve aydın, İsrail'in uygulamaları nedeniyle gerginliğin yaşandığı Kudüs'e destek amacıyla 'Kudüs için ayaktayım, çünkü insanım' başlıklı kampanya başlattı.

Kudüs'te inanç özgürlüğüne yönelik saldırılara suskun kalmanın bir insanlık suçu olduğu düşüncesiyle harekete geçen Türkiye'den ve dünyadan çok sayıda siyasetçi, sanatçı, aktivist ve medya mensubu, sosyal medya üzerinden farkındalık oluşturmak üzere harekete geçti.

"Kudüs için ayaktayım, çünkü insanım" başlıklı kampanyayı düzenleyenler, "Merkezimiz insan. Sloganımız tek.' ve 'Bağımsız, barış içinde bir Kudüs dünya barışının teminatıdır. Mescid-i Aksa'daki hak ihlalleri ve inanç özgürlüğüne yönelik müdahalelere sessiz kalmak bir insanlık ayıbına ortak olmaktır. Şimdi sesimizi yükseltme vaktidir. Tüm dünya halklarının tek bir ağızdan kuracağı bu cümle belki de birbirimizin inançlarına saygılı bir gelecekle ilgili ümidimizi artıracaktır' anlayışıyla herkesi bu kampanyaya destek olmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sitene Ekle
Etiketler