BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  SAĞLIK

Kudret narı nedir inanılmaz faydaları nelerdir?

İnsanoğlunun kullandığı en eski ve sağlıklı sebzelerden ve şifalı bitkilerden birisi olan kudret narının faydalarını TABDER Başkanı Ayhan Ercan açıkladı.

Abone ol

"Kudret narı yağının ülser ve gastrit gibi durumlarda çok faydası görülmektedir. Ülkemizde zeytinyağı olarak mezerasyon yöntemiyle çok sık kullanılır. Başta yanı tedavileri olmak üzere tüm ülserlerde harici ve dahili ülserlerde güvenle kullanılan çok özel bir bitkidir."

Kudret narı ve yağının faydaları nelerdir?
Kudret narı aslında bir sebze değil, bir meyvedir. Bitkinin tüketilen ve çeşitli tıbbi amaçlar için kullanılan kısmı acı bal kabağının meyvesidir. Acımsı tadını ön plana çıksa da, sadece bu gerçeği değil aynı zamanda acı kabak suyunun sunduğu geniş faydaları da gözden kaçırmış oluruz. İçerken acısını azaltmak için, biraz bal ve elma veya armut gibi tatlı meyvelerle eşleştirilir. Kudret narı yağının, sert tadını azaltmak için limon suyu da ekleyebilirsiniz. Bir tutam karabiber ve zencefil de acılığı azaltabilir.

Kudret Narı; Kan şekeri seviyelerinin korunmasına yardımcı olur. Kötü kolesterol seviyelerini düşürür. Karaciğeri temizler. Kilo vermeye yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirir.