BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
HABER /  GÜNCEL

Küçüklerin düğünü yarım kaldı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, 15 yaşındaki kız ile 16 yaşındaki gencin evlendirilmek istenmesi üzerine yasal işlem yapıldı.

Abone ol

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Aksu köyünde yaşayan Havva Ergün (15) ile ilçe merkezinde oturan Ramazan Cengiz (16) ailelerinin izni ile evlenmeye karar verdi.

Bunun üzerine iki aile tarafından yapılan düğün hazırlıklarının ardından Ergün ile Cengiz'in yakınları, cumartesi günü ilçede bulunan bir düğün salonunda toplandı.

Bu arada, Suşehri Emniyet Müdürlüğü Merkez Polis Merkezi Amirliğine küçük yaştaki çocukların evlendirildiği ihbarı gelmesi üzerine, polis ekipleri düğün salonuna gitti.

Ergün ile Cengiz'in henüz düğün salonuna gelmemesi nedeniyle yakınları Ramazan Cengiz'i telefonla arayarak karakola gitmelerini istedi. Ergün ile Cengiz, aileleriyle birlikte karakola gitti.

Emniyette yapılan işlemlerinin ardından Ergün ve Cengiz Suşehri Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi. Ergün ve Cengiz'in, polislere zorla evlendirilmediklerini söyledikleri öğrenildi.

Evlilik için yaşı tutmadığı belirlenen Havva Ergün mahkeme kararıyla ailesinden alınarak Sivas Çocuk Yetiştirme Yurduna gönderildi. Cengiz'in ise ifadesinin ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

Ergün'ün yakınları, Havva Ergün'ün 15 gün sonra evlilik için yaşının tutacağını ve daha sonra düğün için hazırlıklara tekrar başlayacaklarını belirtti.