BIST 9.693
DOLAR 32,42
EURO 34,60
ALTIN 2.497,35
GÜNCEL

Küçük kızın kalbi dışarıda atıyor

7 yaşındaki Rus Virsaviya Borun isimli kızın kalbi dışarda atıyor. Borun'un kalbini yalnızca ince bir deri tutuyor, zira küçük kızın kalbi her attığında dışardan kolaylıkla görülebiliyor. Güldüğünde ise yerinden çıkacak gibi oluyor.

7 yaşındaki Virsaviya Borun, Cantrell pentalojis denilen dünyada çok nadir görülebilen bir hastalıkla savaşıyor. Küçük kızı bu kadar özel yapan şey ise milyonda birden daha az görülen bir hastalığa sahip olması ve 6 ay bile dayanamaz denilmesine rağmen 7 yıldır hayata tutunması. Borun'un kalbi göğsünün dışında atıyor ve ince bir deri tabakası kalbini tutuyor. Rusya'da yaşayan küçük kız ABD'de tedavi görüyor.

EN UFAK BİR DÜŞMEDE HAYATİ TEHLİKESİ VAR

Tüm zorluklara rağmen normal bir çocuk gibi yaşamaya devam eden küçük kızın hayatı adeta pamuk ipliğine bağlı. Borun, sahip olduğu hastalık sebebiyle hafif bir düşmede bile çok ağır hasar görebilir. Kalbi göğüs kafesiyle korunmadığı için bu hasar ölümcül bile olabilir. Tedavi süreci devam eden Virsaviya Borun, yüksek tansiyon sebebiyle bir yıl sonra ameliyat edilebilecek.

Sitene Ekle
Etiketler