BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,05

Küçük iyilikler, büyük mutluluklar…

Bugünkü yazımda sizlerle çok sevdiğim bir hikâyeyi paylaşmak istiyorum. Hayatımızı şekillendirirken ihtiyacımızın olacağını düşündüğüm bir hikâyedir bu.

Değerli okuyucularım, bugünkü yazımda sizlerle çok sevdiğim bir hikâyeyi paylaşmak istiyorum. Hayatımızı şekillendirirken ihtiyacımızın olacağını düşündüğüm bir hikâyedir bu;

“Yazı yazmak için okyanus sahillerine giden bir yazar, sabaha karşı kumsalda dans eder gibi hareketler yapan birini görür. Biraz yaklaşınca, bu kişinin sahile vuran denizyıldızlarını, okyanusa atan genç bir adam olduğunu fark eder. Yazar yaklaşır: 

- Neden denizyıldızlarını okyanusa atıyorsun? 

Genç adam yanıtlar;

- Birazdan güneş yükselip, sular çekilecek. Onları suya atmazsam ölecekler. 

Yazar sorar;

- Kilometrelerce sahil, binlerce denizyıldızı var. Ne fark eder ki? 

Genç adam eğilir, yerden bir denizyıldızı daha alır, okyanusa fırlatır. 

- Onun için fark etti ama...”

Şimdi bu öyküye biraz daha detaylı değinmeden önce size bir araştırma örneği vermek isterim. Hafızam beni yanıltmıyorsa yapılan bir araştırmada; mutluluğun sırrının, başkalarına yardım etmek olduğu saptanmıştı.

Bizler yana yakıla mutluluk arayıp duruyoruz sağda solda. Yukarıdaki araştırmada ve öyküde gördüğümüz gibi yardımlaşma en güzel mutlu olma yoludur. Kaldı ki bunu asırlar öncesinde Peygamber efendimizde (s.a.v) defalarca söylemişti. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in de bize sürekli yardımsever olmayı öğütlediğini biliyoruz. O halde mutlu olmak için neyi bekliyoruz? Unutmayınız ki; başkalarını mutlu ettikçe sizde mutlu olacaksınız. Mutluluk paylaşıldıkça çoğalır.

Sonra, başka bir hataya da düşmemek lazım. Yaptığımız iyilikler, kimi zaman birçok kişi için, birçok şey ifade eder. Biz ise ziyadesiyle mutluluk duyarız. Lakin gelin görün ki, yaptığımız iyiliklerin küçüğü ya da büyüğü olduğu hissiyatına kapılmamızda bundandır. Hâlbuki öyküden de anlayabileceğimiz gibi yapılan iyiliğin küçüğü büyüğü yoktur. Bu tamamen bizlerin kafasında oluşturduğu sanal bir yanılgıdan ibarettir. Çünkü yardım görecelidir. Size çok küçük gelen şeyler başkalarının rüyalarını süslüyordur belki de. Doğruluktan ve iyilikten vazgeçmeyin. Size uzanan elleri geri çevirmemeye gayret edin. İnanın her şey umduğunuzdan da güzel olacaktır.

Bu vesile ile bana sitelerinde yer veren, başta değerli büyüğüm Hadi Özışık olmak üzere tüm İnternet Haber ailesine şükranlarımı sunuyorum. Sağlıcakla kalın.