BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,37
HABER /  POLİTİKA

Küçük Başbakan'dan politik cevaplar

Başbakan Erdoğan'ın koltuğuna oturan küçük Başbakan Göker İnan'dan Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili politik yanıt.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir günlüğüne koltuğunu Ankara Muazzez Karaçay İlkokulu Öğrencisi Göker İnan'a bıraktı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan küçük Başbakan İnan'ın politik yanıtları herkesi güldürdü. 

Başbakan Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Başbakanlık'ta küçük konuklarını ağırladı. Etkinlik öncesi konuşan Erdoğan şunları söyledi:

"Bizim Meclisimiz, Türkiye'nin tamamını temsil etme özelliğine sahip bir Meclis'tir. Bizde seçilme yaşı 25 şu anda. İnşallah bunu 18'e indireceğiz. Sevgili çocuklar, bizler her ne yapıyorsak bizlere daha iyi bir gelecek emanet edebilmek için yapıyoruz. Okullarda yatılı sistemi teşvik ediyoruz.

Çocuklar sizler asla bilgisayarların, internetin esiri olmayın, tam tersine onlar sizin esiriniz olsun.

ÇAMURDA ÇİMENDE YUVARLAYIN

Güneşten ağaçlardan topraktan, sokaklardan asla kopmayın. Bugünleri asla bulamazsınız. Gerektiğinde çamurun çimenin içinde yuvarlanın. Topraktan alacağınız bereket sizleri geleceğe daha iyi hazırlar.

Değerli basın mensupları, ilk olarak bu makamın asıl sahibi olan Başbakan Erdoğan'a, bana bu makamı verdiği için teşekkür ediyorum. Çünkü Türkiye'nin dört bir yanında bulunan çocukları temsil ediyorum. Bu günü çocuklara armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'e de teşekkür ediyorum.

Gazeteciler, Erdoğan'ın yanına kısa bir süreliğine oturan küçük Başbakan Göker İnan'a sorular yöneltti. 

CUMHURBAŞKANI OLACAK MISINIZ?

Bu sorulardan biri de gelecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgiliydi. Göker, kendisine yöneltilen "Cumhurbaşkanı olacak mısınız?" şeklinde gelen soruya tam bir politikacı kıvraklığı ile cevap vererek "Bunu, ben kalktıktan sonra bu koltuğa oturan kişiye sorarsınız" dedi.

Erdoğan, Göker İnan'ın yanıtına "Taşı gediğine oturttu" diye esriyle karşılık verdi.

TWİTTER KULLANMIYORUM DEDİ, BAŞBAKAN ALKIŞLADI

Öte yandan Göker İnan, Twitter kullanıyor musunuz? şeklindeki soruya da "Hayır kullanmıyorum" dedi. O sırada Başbakan Erdoğan da Göker'in Twitter kullanmadığını söylemesinin ardından "Benden bir alkış bekliyor musunuz?" diyerek Göker'i alkışladı.