BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.242,15
HABER /  DÜNYA

Küba'dan Erdoğan'ın cami isteğine yanıt!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Küba’ya cami yapılması önerisine yanıt veren Büyükelçi Alberto Gonzales Casals, "Bu cami inşaa edilecektir” dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Küba’ya cami yapılması önerisine Küba’nın AnkaraBüyükelçisi Alberto Gonzales Casals’tan yanıt geldi.

NTV’nin canlı yayınında Can Ertuna’nın sorularını yanıtlayan Alberto Gonzales Casals, 11 milyonluk Küba’da 5 bin Müslüman’ın bulunduğunu söyledi.

Tarihi tartışmaya girmek istemediklerini dile getiren Küba Büyükelçisi, cami konusunun daha önce gündeme geldiğini ifade etti.

Casals, şöyle konuştu:

“İki yıl önce Küba’daki Müslüman toplumdan böyle bir talep gelmişti. Biz laik bir ülkeyiz. Bütün farklı dinlerin taleplerini değerlendiriyoruz. Müslümanların camiye sahip olma hakkı var. Türkiye hükümeti, Diyanet aracılığıyla cami inşaatında yardımcı olacak. 2-3 yıldır gündemde olan bir konu. Bir cami inşaatı söz konusu. Önemli olan Havana’da yaşayan halkın talebi. Uzun süredir bunu düşünüyoruz. Bu cami inşaa edilecektir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1. Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nde yaptığı konuşmada Amerika kıtasının 1492'den önce keşfedildiğini savunmuştu.

Erdoğan, yaptığı konuşmada "Oysa Kolomb'tan 314 sene önce 1178'de Müslüman denizciler Amerika kıtasına ulaşmışlardır. Kristof Kolomb'un hatıralarında Küba kıyılarında dağın tepesinde bir caminin varlığından bahsedilmektedir. Kübalı kardeşimle bunu konuşuruz. O dağın tepesine bir cami bugün de yakışır" demişti.