BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.411,12
HABER /  EKONOMİ

KTHY Atlasjet ile anlaştı

Yılan hikayesine dönen Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) ile Atlasjet Havayolları görüşmesinden anlaşma çıktı.

Abone ol

KTHY ve Atlasjet arasında varılan anlaşmayı KKTC Başbakan İrsen Küçük açıkladı. Başbakanlıkta hükümet üyeleri ile KTHY ve Atlasjet yetkilileri arasında yapılan toplantının ardından KKTC Turizm Bakanı Ersan Saner ve Çalışma Bakanı Türkay Tokel ile basına açıklama yapan Küçük, yeni bir dönemin başladığını belirtti.

KKTC Başbakan Küçük yaptığı açıklamada, bir taraftan seçimlerle ilgili çalışmalarımızı sürdürürken, diğer yandan da Kıbrıs Türk Hava Yolları�da yaşanan sıkıntıları aşmaya çalışıyoruz. Öncelikle belirtmeliyim ki, AtlasJet'e yaşanan sıkıntı aşılmıştır.

Kıbrıs Türk Hava Yolları için yeni bir dönem başlıyor. Burada hükümete, çalışanlara ve tabii ki AtlasJet'e düşen görevler vardır. Herkes üzerine düşen sorumluluğu doğru yerine getirirse görülecektir ki, bu işbirliğinden herkes kazançlı çıkacaktır dedi.

THY'DEN YARDIM İSTENDİ AMA CEVAP GELMEDİ

Mali krizde olan KTHY için Türk Hava Yolların'dan (THY) da yardım istediklerini belirten Küçük, "Kıbrıs Türk Hava Yolları için şimdiye kadar Türk Hava Yolları'dan yardım ve katkı istendi ancak maalesef bir noktaya varılamadı. Sonra Atlas Jet ve Pegasus'a bir takım gelişmeler yaşandı.

Ben halkımızdan, medyamızdan yaşananları sorgulamasını ve kim, neyi, niçin yaptı sorularının yanıtını bulmasını istiyorum. Biz ayrıca Başbakanlık Denetleme Kurulu'a yaşanan süreci soruşturması için görev veriyoruz. Mecliste bu konuda bir soruşturma komisyonu kurulmasına da sıcak bakıyoruz'dedi.

KTHY YAŞAYACAK

KTHY'in yaşayacağına dikkat çeken Küçük, kamuoyunda yanlış anlaşılmaların olduğunu söyledi. Küçük, "Hemen vurgulayayım ki, Kıbrıs Türk Hava Yolları yapılan bu anlaşma ile ortadan kalkmıyor. Bu arada yaşanan bazı sorunlar var. Bunların aşılması için de hükümetimiz üzerine düşeni yapacaktır dedi.

Yeni anlaşmanın şartlarını da açıklayan Küçük, yedi maddelik bir açıklama yaparak kamuoyunu aydınlattı.

Küçük anlaşmanın maddelerini şöyle sıraladı:

"1-Hükümet olarak KTHY isminin yaşatılması kararlılığımız olup uçuşlarına yeni şirketin kurulmasını müteakip Yeni Kıbrıs Türk Hava Yolları olarak uçacaktır.

2-Bu ortaklık anlaşması %50 - %50 kar ortaklığı ve %49 - %51 hisse ortaklığıdır.

3-Bu ortaklık Atlasjet ile minimum 5 yıllığına yapılmış bir ortaklıktır.

4-CAS Yer Hizmetleri Şirketinde görevine devam edecek 132 personel ve yurt dışında çalışan 38 personel hariç kalan personelin %65 işe alınacaktır. Genel olarak çalışan personeli 450 kişisi işine devam edecektir.

5-Tüm Bilet kesmiş yolcularımız onurlandırılacak. Bu süreç içerisinde başka bir havayolu ile seyahat etmiş yolcularımıza (seyahat ettiği parkur) yeni bilet verilecektir.

6-12000 biletli yolcu Atlasjet tarafından ücretsiz taşınacaktır.

7-Yeni Kıbrıs Türk Hava Yolları en geç Mayıs 2011 tarihinde uçuşlarına başlayacaktır. Bu tarihe kadar tüm uçuşlar Atlasjet filosu ile ve Cyprus Turkish yazısı ile uçacaktı