BIST 9.530
DOLAR 32,48
EURO 34,78
ALTIN 2.477,81
GÜNCEL

Krizden beri ilk kez kruvaziyerle gelen ABD'liler bakın Türkiye'ye nasıl girdi

Aydın'ın Kuşadası Limanı’na bu sabah yanaşan dünyanın en lüks kruvaziyer gemilerinden ABD’li turistler Türkiye’ye giriş yaptı. ABD'li vatandaşlarının Türkiye'ye girişte sorun yaşamaması için 'landing card' (iniş kartı) çözümü bulundu.

Aydın'ın Kuşadası Limanı'na bu sabah yanaşan dünyanın en lüks kurvaziyer gemilerinden 'Azamara Journey' ve 'Celestal Olimpia'dan inen ABD, Avusturya, İspanyol ve İtalyan turistler, kentteki turizmcilerle, esnafın yüzünü güldürdü. Efes, Meryemana ve diğer yerlerini gezen turistler, turlarının bitiminden sonra Kuşadası'ndaki çarşılara dağıldı.

AMERİKALILAR TRANSİT YOLCU

Gemilerdeki Amerikalı yolcularının vize krizi nedeniyle Türkiye’ye alınıp alınmayacakları merakla beklenirken, sabahtan itibaren gözler pasaport polisine çevrildi. Kruvaziyer gemileriyle ülkeyi ziyarete gelen turistlere, 2006’da yayınlanan genelgeye göre, ’Kruvaziyer gemiler ile ülkeye gelen ve karaya çıkış kartı (landing card) ile günübirlik giriş-çıkış yapan transit yolcular’ kategorisinde işlem yapıldığı belirtildi. Türkiye’ye günübirlik ve kısa süreli giriş-çıkış yaptıkları için pasaport veya vize istenmeyen iki gemideki Amerikalı turistler, bu nedenle hiçbir engelle karşılaşmadı.

Sitene Ekle
Etiketler