BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.501,42
HABER /  EKONOMİ

Kriz Zapzu ailesini de vurdu

Kriz Zapsu ailesini de vurdu. BİM'den sonra açılan For You, krize yenik düştü ancak yine de umut var.

Abone ol Aziz Zapsu'nun ortak olduğu Türkiye'nin ilk indirimli kozmetik ve bakım ürünleri zinciri For You, Türkiye genelindeki 198 mağazasından 73'ünü kapattı.

Referans Gazetesi'nin haberine göre, aralarında İstanbul Osmanbey, Maçka, İkitelli, İzmir, Manisa gibi birçok şubenin olduğu 73 mağaza 1 Ocak 2009 itibariyle finansal zorluklar dolayısıyla kapatıldı. For You Genel Müdürü Ahmet Saatçioğlu, "Mağaza sayımızı azalttık. 198 mağazadan 125'e indik" diye konuştu. Saatçioğlu, istihdamda da yüzde 30 ila 40 arasında azalma öngördüklerini açıkladı.

TEKRAR YÜKSELİŞE GEÇEBİLİRİZ

Tedarikçilere gönderilen Aziz Zapsu imzalı mektupta şöyle denilmişti: "Ekonomik krizden herkes gibi biz de etkilendik. 2008 ortasından itibaren yeterli finansal desteği alamadık ve bu nedenle ödemelerimizde gecikme oldu. Bu sıkıntılı dönemi birlikte aşalım." Mektupta For You'nun yola devam edebilmesi için mal sevkıyatının kesilmemesi istenmişti.

Ahmet Saatçioğlu, "Yıl sonunda mağaza sayısının kaç olacağını bilemiyoruz. Çok esnek olacağız. Gelişmeye göre çok hızlı tekrar büyümeye geçebiliriz" diye konuştu. İstihdamda yüzde 30-40 oranında azalma öngördüklerini dile getiren Saatçioğlu, "Ama senenin 2. yarısında istihdamın tekrar yükseleceğini zannediyoruz" dedi.

SEKTÖRDE AKTÖR SAYISI

Türkiye'de indirim marketlerinin öncülüğünü gıda sektöründe BİM'i 1995'te kurarak Aziz Zapsu yaptı. Türkiye'de "toptan fiyatına perakende satış" sloganıyla kurulan BİM marketleri önemli bir pazar payına ulaştı. Daha sonra buradaki hisselerini Topbaş Ailesi'ne satarak ortaklıktan ayrılan Zapsu Ailesi, indirim modelini bu defa kozmetik, ev ürünleri ve tekstil sektörüne taşıdı. 

Aziz Zapsu'nun ortak olduğu Türkiye'nin ilk indirimli kozmetik ve bakım ürünleri zinciri For You, Türkiye genelindeki 198 mağazasından 73'ünü kapattı...