BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,77
ALTIN 2.478,64
HABER /  RAMAZAN

Kremalı Domates Çorbası nasıl yapılır?

Domates çorbası tarifi kaşar peynirsiz olmaz. Bazen yerini krema alabilir ama domates çorbasını özel kılan ilk kaşıkla birlikte uzayıp giden kaşar peyniridir. Gazelle Resort & Spa Mutfak Şefi Ümit Yavuz'un mutfağına girdik.

Abone ol

İnce dilimler halinde kesilmiş ya da rendelenmiş bol kaşar peynirinin sıcacık domates çorbası ile buluştuğunu hayal edebiliyorsanız malzemeleri not almaya başlayın.

Kremalı Domates Çorbası Malzemeleri;

3 adet domates, 5 çorba kaşığı salça, 3 çorba kaşığı un,1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 3 çorba kaşığı tereyağı ya da sıvıyağ, 1 su bardağı süt veya 1 kutu krema (200 ml süt kreması), 4-5 su bardağı su, Tuz, Karabiber

Kremalı Domates Çorbası Püf Noktası:

Domates çorbasını et suyu yerine sıcak tavuk suyu kullanarak da hazırlayabilirsiniz.

Kızarmış ekmek dilimleri hatta mümkünse sarımsaklı ekmekler çorbaya ayrı bir tat katar. 

Kremalı Domates Çorbası Yapılışı:

Domateslerin kabukları soyulup küçük küçük doğranır. Un ve yağ bir tencereye alınıp hafifçe kavrulur. Salça ve doğranan domatesler de eklenerek kavurmaya devam edilir. Su ve tuz ilave edilerek çorba kaynamaya bırakılır. Kaynamakta olan çorbaya süt veya krema ilave edilir.

Bir kere kaynayınca ocak kapatılır ve domates çorbası blendırdan geçirilir. Rendelenmiş kaşar peyniri ile birlikte sıcak olarak servise sunulur.

Afiyet Olsun