BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.423,52
HABER /  GÜNCEL

Kredi kartı sliplerine dikkat!

Yaptığınız bir alışveriş sonrası slipte başkasına ait bir isim ile karşılaşırsanız şaşırmayın...

Abone ol

Yaptığınız bir alışveriş sonrası slipte başkasına ait bir isim ile karşılaşırsanız şaşırmayın.

Kredi kartı ekstresini inceleyen N.C. yapmadığı bir alışverişin borç olarak yansıtıldığını görünce işi araştırdı ve çıkan sonuç ile şok oldu. Bir başkasına ait kredi kartının arka yüzündeki manyetik alana kendisine ait bilgileri kaydedilmiş ve bu kişinin yaptığı her alışveriş slipinde kendi adı çıkıyordu.

Kredi kartı ile alışveriş yaptıktan sonra slipleri cüzdanınıza koymadan ya da atmadan önce bir daha bakın. Şikayet Portalı Şikayetvar’a gelen bir şikayete göre kredi kartlarında bulunan manyetik alana bir başkasının bilgileri yüklenmiş ya da sizin bilgileriniz bir başkasının kredi kartına yüklenmiş olabilir.

“Yanlışlıkla Başka Bilgiler Kaydedilmiş”

Kartın POS makinesinden geçirilmesi sırasında okunan bilgiler bir kredi kartı mağduriyetini ortaya çıkardı. Kredi kartı ekstresini inceleyen N.C. ekstrede kendisinin yapmadığı hatta başka bir şehirde yapılmış alışverişi gördü ve araştırmaya başladı. Asıl şok ise bundan sonra başladı. Yaptığı araştırma sonrasında bankanın yaptığı büyük bir hatayı ortaya çıkardı. Şikayetçi yaşadıklarını şöyle aktardı:

“Bankanın verdiği kredi kartının sahibiyim. 29 Mayıs tarihinde 29.05.2012 tarihinde e- mail adresime banka esterimin gelmiş olduğunu görünce inceledim.İlk önce kredi kartımın kopyalandığını düşündüm. Çünkü manyetik şerit sahteciliğinde dolandırıcı kendisine ait kredi kartının arkasındaki manyetik şerit bilgilerini siliyor ve encoder cihazıyla başkasına ait bilgileri yüklüyor. 07.05.2012 ve 09.05.2012 tarihilerinde kredi kartımın Sakarya’da kullanılmış olduğunu araştırmalarım sonucu öğrendim. A. T.’ya kendi imkanlarımla araştırarak ulaştım. Kendisi bana bankadan kendi adına kredi kartı aldığını kullandığında post cihazından çıkan belgede adım yazdığını bunun üzerine bankaya gittiğini banka çalışanlarının buna inanmadığını tekrar gidip çekim yaparak çıkan belgeyi gösterdiğini bunun düzeltilmesini istediğini bildirdiğini söyledi. Kendisine de bankadan ‘Kartın arkasındaki cipe yanlışlıkla N. C. bilgilerinin kaydedilmiş. Kredi kartınız değiştirildi.” denilmiş. Ayrıca yapılan harcamaları ‘Kart sahibine geri iade edin’ dediğini de illeti.Bir eksikle iade edilmiş.Şimdi sorarım bu nasıl bir iştir.Şayet böyle bir hata yapıldıysa sadece bana mı,yoksa başkalarına da yapıldı mı sorusu aklıma geliyor.Müşteri hizmetlerini aradım onlarda kartınız kapattırın diyorlar.Benim zararımı telafi etmediler daldan dala konuyorlar.Bıktım.”