BIST 9.476
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.493,95
HABER /  EKONOMİ

Kredi kartı alamıyor musunuz?

Bankalara borcunuz olmamasına rağmen size kredi kartı verilmiyor? Bunun için yapacağınız mutlaka bir şeyler var...

Abone ol

Bankalara herhangi borcunuz olmamasına rağmen size kredi kartı verilmiyor. Bu durumda ne yapacaksınız?  cnbc-e televizyon kanalında her cuma Para Durumu adlı programda tüketicilerin sorununa çözüm bulan Özlem Denizmen'den pratik öneriler.

Önce İlker Bey'in sorusuna bakalım: Bankalara borcum olmamasına rağmen maalesef kredi alamıyorum. Bunun kaynağı nereden kaynaklanıyor?

Paranın Güzin Ablası, izleyiciye kısa ve net sorular soruyor:

Kredi kartı kullanıyor musunuz?

Evet ama artık kullanmıyorum.

Ödeme problemi yaşadınız mı?

Evet geçmişte 1 aylık gecikme yaşamıştım. Banka kara listede olduğunu söyledi.

Kredi Kayıt Bürosu diye bir kurum var. Burası kredi ve kredi kartı başvurusunda bulunan herkesin kredi tarihçesini sicil olarak tutuyor. Bu büroya bütün bankalardan her yıl güncel bilgiler gidiyor. Buradaki bilgiler bankalar için çok önemli. Kredi Kayıt Bürosu bir skorlama yapıyor. Banka kredi verirken kredi kayıt bürosunun skoruna bakıyor. Bu büroda negatif ve pozitif her kaydınız tutuluyor. Banka bütün bunları alıyor ve harmanlıyor size evet veya hayır cevabı veriyor.

Siz bu durumu bankanızla konuştunuz mu bu sorunu?

Bankaya gidip sormadım.

Benim tavsiyem samimiyetle gidip bankanızla konuşmanız. 1 aylık gecikmede sağlık sorunu olabilir, işsizlik olabilri, biz gerçekçi ve iyi niyetli olduğumuz sürece mesele çözülebilir...