BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.427,56
HABER /  DÜNYA

Kraliçe'nin mallarına kurşun yağdırdılar

İİNGİLTERE'de Kraliçe'nin malı olan kuğulara saldırı gerçekleştirildi. Bir anne-baba kuğuyla 5 yavrusu tüfekle öldürülken olayın asıl amacının Kraliçe'yi hedef aldığı belirtildi

Abone ol

İNGİLTERE’de Kraliçe’nin malı olan kuğulara yönelik saldırılar başladı. Ülkede bir anne-baba kuğuyla 5 yavrusu tüfekle öldürüldü.  24 Kasım’da öldürüldükleri belirlenen kuğular Benenden Köyü’nde nehir kıyısında bir çöp torbasının içinde bulundu. İnceleme sonrası çok sayıda saçma tespit edildi.


Hayvanları koruma örgütü RSPCA olayla ilgili soruşturma başlatırken, Swan Sanctuary adlı örgütten Stephen Knight, hayvanların Kraliçe’yle bağlantılı olması nedeniyle öldürüldüğünü söyledi. Knight, “Saldırganların kuğuları hedef almasının nedeni, Kraliyet’e ait olarak bilinmeleri” dedi. 

Stephen Knight’a göre kuğulara yönelik saldırılar sosyal medyada yayılan bir mesajla arttı. Bu mesajda “Kraliçe’nin keyfi nasıl kaçırılır?” başlıklığı yer alıyor ve resimde kafesteki bir kuğuyla silah yer alıyor. İngiltere’de sessiz kuğular için 12’nci yüzyıldan bu yana her yıl Temmuz ayının üçüncü haftasında sayım yapılıyor. 

VATANA İHANET
İngiltere ve Galler'da açık sulardaki tüm kuğular kraliyet ziyafetlerinin en önemli yiyeceği olarak 14. yüzyıldan bu yana hükümdara aitti. 1998'e kadar kuğu öldürmek, vatana ihanetle cezalandırılıyordu. Kuğular 1981'den beri koruma altında ve Kraliyet ailesi artık kuğu yemiyor.